fbpx
Scholen voorzien van Covid-19-protocollen

GFC NIEUWS- Ouders die vanaf 6 juli hun kind of kinderen naar school moeten sturen, hoeven niet bezorgd te zijn over hun veiligheid.

“Zij kunnen hun kind gerust toevertrouwen aan de school”, zegt Natasia Bennanon directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Zij garandeerde op de reguliere Covid-19 persconferentie dat het ministerie de scholen reeds heeft voorzien van Covid-19-veiligheidsprotocollen.

“Ouders mogen erop vertrouwen dat de scholen zoveel als mogelijk de protocollen zullen naleven”, zegt Bennanon. Met behulp van de inspectie zal hierop toezicht worden gehouden.

In de protocollen die de scholen zullen hanteren is onder andere opgenomen:

– hygiënevoorschriften
– omgaan met materiaal
– sociale afstand
– aantal leerlingen per klas

“Maar het blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ouders en de school en de leerlingen. Daarom vragen wij aan de ouders, leerkrachten en leerlingen om de veiligheidsprotocollen strikt na te leven en zo te helpen de veiligheid te garanderen.”

Het ministerie vraagt:

– ouders hun kind te voorzien van een mond- en neusbedekking;
– de schoolleiding waar mogelijk vanuit de schoolkas verantwoord inkopen te doen en de veiligheid van de leerlingen te garanderen door de ontvangen protocollen te hanteren;
– interieurverzorgers zich aan gemaakte afspraken met de schoolleiding te houden.

“Als wij met z’n alleen in de samenleving onze medewerking verlenen en de ondersteuning geven aan elkaar zal het wel lukken”, zegt Bennanon.

Het ministerie heeft alles in het werk gesteld dat vanaf 6 juli onder andere toets- en examenleerlingen weer de school kunnen bezoeken. Ook leerlingen die repetities moeten inhalen, zullen daarvoor in de gelegenheid worden gesteld.

In een volgende persconferentie zal de directeur uitleg geven over de inschrijving en herschrijving voor het nieuwe schooljaar.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.