fbpx
Scholen op 15 april nog niet open

“Gelet op de huidige situatie is het verwachtbaar dat het niet haalbaar is dat de scholen weer op 15 april starten,” zei minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vandaag op de reguliere persconferentie van het Covid-19 Managementteam.

Volgens de minister is er tot nu toe geen onderwijsachterstand. De leerstof is in voldoende mate aan de orde gekomen.

Het ministerie zal via distance learning programma’s uitzenden voor de 5e en 6e klassers, omdat die gereed gemaakt moeten worden voor de toets. Er zijn 18 lespakketten ready. Ook de leerkrachten zullen hieraan moeten meewerken.

Uiterlijk maandag wordt er een lijst geproduceerd welke tv-stations de programma’s zullen uitzenden en op welke tijden.

Voor het binnenland worden er ook andere opties bekeken.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…