Scholen langer dicht, ouders enorm bezorgd

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanwege de druk op de zorg en de onduidelijkheid over de nieuwe varianten van het coronavirus blijven de scholen langer dicht.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deelde enkele weken terug mee dat scholen op alle niveaus onderwijs op afstand zullen geven. Hoe lang deze situatie zal voortduren, is niet bekend.

Aanvankelijk zou op 12 april een aanvang worden gemaakt met het 3e kwartaal, nu leven wij een maand verder. Volgens de laatste berichten van het ministerie van Volksgezondheid zijn de scholen tot nader order gesloten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Al langer dan een jaar wordt verkeerde uitleg gegeven over besmettingen coronavirus, wat mensenlevens kost

Diverse ouders zijn enorm bezorgd, omdat de kwaliteit van het onderwijs niet gegarandeerd is bij het verzorgen van onderwijs op afstand. Bovendien beschikken niet alle ouders over internetfaciliteit en werken buitenshuis.

Een ander probleem is dat vele leerkrachten zonder uitleg opdrachten opsturen en niet eens de moeite nemen om in contact te komen met hun leerlingen om zo na te gaan of de leerstof is begrepen.

Wat verder steekt, is dat het ministerie van Onderwijs haar verantwoordelijkheid van zich afschuift en overlaat aan de scholen om naar willekeur te bepalen over het verloop van het onderwijsproces gedurende deze coronaperiode.

Een leerkracht die niet bij naam genoemd wenst te worden, zegt het volgende: “dat scholen langer dicht blijven is ontzettend vervelend voor alle leerlingen, maar ook voor ons leerkrachten”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zo snel mogelijk merendeel Surinamers vaccineren is enige oplossing om uit coronaellende te komen

“We weten dat leerlingen het beste op school leren. De leerstof hoopt zich op en niet alle leerlingen kunnen even snel mee”.

“Het enige dat wij nu kunnen doen, is zoveel mogelijk reken-en taalopdrachten opsturen, conform de instructies van het ministerie, maar we weten heel goed dat niet alle leerlingen in staat zijn om zelfstandig te werken en de klassenjuf heel hard nodig hebben, omdat die precies weet hoe de stof over te brengen”.

“Nu wordt dat overgelaten aan de ouders, terwijl die werken en ook niet allemaal in staat zijn om de leerstof goed over te brengen. Het is ontzettend belangrijk dat leerlingen fysiek onderwijs krijgen. Vooral voor de jongere kinderen, de leerlingen van de basisschool, is het heel belangrijk dat de scholen heel snel weer opengaan.”

Overige berichten