fbpx

Scholen krijgen ook bezoek van first lady Santokhi, vicepresident Brunswijk en enkele ministers

GFC NIEUWS- Diverse scholen kregen donderdag bezoek van hoogwaardigheidsbekleders.
Onder meer hebben first lady Melissa Santokhi – Seenacherry, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling & Sport en Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken enkele scholen bezocht.
De first lady heeft op de eerste schooldag Henry Hassankhan Scholengemeenschap, Openbare School te Lelydorp en Johannes Vrolijkschool bezocht. Aanwezig waren vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, districtscommissaris Goelaman Mohammed Safiek van Wanica Zuid-Oost, scholieren en het onderwijzend personeel.
First lady Santokhi hield de kinderen voor dat de situatie nu anders is dan zij in het verleden gewend zijn geweest. Zij zegt dat zij de scholen bezoekt om de kinderen een riem onder het hart te steken. Ze heeft haar trotsheid uitgesproken tegenover de scholieren, om de wijze waarop zij zich aanpassen aan het nieuwe normaal.
De first lady heeft aangegeven zich sterk te willen maken voor de verbetering van de sanitaire voorzieningen op de scholen, in het belang van de hygiëne om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. De presidentsvrouw heeft de scholieren verrast met een optreden van Emanuel Sanvisi.
Verschillende scholen in Marowijne kregen een bezoek van de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gehad. De vp motiveerde de leerlingen om hard hun best te doen op school en goede successen te boeken, omdat zij de toekomst zijn van Suriname. Ook heeft hij geluisterd naar de tekortkomingen waar de scholen mee te kampen hebben, laat het Directoraat Volkscommunicatie weten.
brunswijk leerlingen | GFC Nieuws
O.S. Bambi, O.S. Wonoredjo, O.S. Santen en O.S. Gerardus hebben de vp vol enthousiasme ontvangen. Voor de leerkrachten en schoolleiders is het een bijzondere eer, omdat het de eerste keer is dat dit gebied bezoek krijgt van een vicepresident. Brunswijk hield interactieve sessies in de klassen, waarbij hij het belang van onderwijs en goed studeren benadrukte. Ook heeft hij schoolpakketten aan enkele leerlingen overhandigd en de belofte gedaan enkele scholen van schoolmeubilair te voorzien.
Behalve motiverende gesprekken in de klassen heeft de vp ook notitie genomen van de verschillende problemen waar de scholen mee te kampen hebben. Een van de problemen welke steeds weer aangekaart wordt, is het tekort aan leerkrachtenwoningen. Verder is er ook aan aandacht gevraagd voor het sanitair en vernieuwde schoolboeken. Aan de vp hebben de schoolleiders duidelijk gemaakt dat zij ook vaak te maken hebben met inbraak op de scholen.

BEKIJK OOK
Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar bezoekt Suriname