fbpx

Scholen Boven-Suriname en Sipaliwini niet begonnen op 1 oktober

GFC NIEUWS- Bewoners van Boven-Suriname en een deel van Sipaliwini hebben gerapporteerd dat de scholen in deze gebieden en landstreken op de eerste schooldag van 1 oktober niet zijn opengegaan en begonnen met het leerjaar 2020-2021.
Hoewel het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur nog niets van zich heeft laten horen, zeggen de bewoners van deze delen van ons land wel begrepen te hebben dat de bus- en boothouders die leerkrachten naar hun standplaatsen moeten vervoeren, een betalingsachterstand hebben vanwege de overheid, en zij hun vervoerstaken pas zullen uitvoeren wanneer deze achterstand is ingelopen.
Gregory Rusland van de NPS heeft desgevraagd te kennen gegeven dat minister Marie Levens van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur hem heeft verteld dat er inderdaad transportproblemen worden ondervonden, maar dat eraan wordt gewerkt om deze zo snel als mogelijk op te lossen.
Dennis Schmidt, nieuwsprogrammamaker bij Radio Koyeba en lid van het mediateam van de partij Broedershap en Eenheid (BEP) heeft aangegeven dat er geen voorbereidingen voor het nieuw schooljaar zijn getroffen, vanaf Pokigron tot en met Langu en Pikin Rio in Boven-Suriname en Sipaliwini, waaronder Tapanahony. Volgens hem houden de transporteurs voet bij stuk dat ze eerst hun achterstallige gelden moeten ontvangen.
Gehoopt wordt dat de assembleeleden die het binnenland vertegenwoordigen, deze onacceptabele situatie bij de regering zullen aankaarten.
Carla Tuinfort
freelance journalist

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte