Schokkende beelden van Braziliaanse coronapatiënten op de vloer van ziekenhuis(video)

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat de COVID- situatie in Manaus, Brazilië, ten zuiden van Suriname ernstig is, wordt geïllustreerd door videobeelden. Daarop is te zien dat ook jonge mensen getroffen worden door COVID-19 en extra zuurstof nodig hebben.

Experts hebben een sterk vermoeden dat de twee nieuwe Braziliaanse virusvarianten verantwoordelijk zijn voor de vele besmettingen en ernstige ziektegevallen in de staat Amazonas.

De ziekenhuizen in de staat kunnen het aantal patiënten niet meer aan. Ambulances rijden af en aan om mensen in ademnood te vervoeren naar het hospitaal.

Omdat er een gebrek is aan medische zuurstof en behandelcapaciteit, liggen sommige zieken op de grond van de ziekeninrichting en krijgen geen adequate hulp.

Deskundigen uit Japan hebben vrijdag uitgelegd dat de twee virusstammen uit Brazilië waarschijnlijk besmettelijker en gevaarlijker zijn. Verder onderzoek moet dat nog officieel bevestigen.

Intussen pleiten bezorgde Surinamers voor het zoveel mogelijk afgrendelen van de Braziliaanse grens. Er wordt een beroep gedaan op de regering en totale gemeenschap om besmettingen met deze besmettelijker Braziliaanse mutanten te voorkomen.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) vertelde eerder aan GFC Nieuws dat vooral Surinaamse prostituees die naar het binnenland gaan om goudzoekers hun seksdiensten aan te bieden, voorlopig hiermee moeten stoppen.

Zie videobeelden onderin>