fbpx

Schokkende beelden na doorspoelen toilet met deksel open

GFC NIEUWS- Schokkende beelden van honderden bacteriën en of poepdelen zijn vastgelegd die uit het toilet in de lucht terechtkomen en daarmee op de vloer bij het doorspoelen van het toilet met het deksel open.

Vanaf het moment dat jij op de doorspoelknop drukt, komt er een grote hoeveelheid water in het toilet vrij die je ontlasting gaat wegspoelen. Dit gaat meteen het riool in, maar hierbij komen ook kleine deeltjes van je ontlasting in de lucht terecht. Die komen bijvoorbeeld op je vloer. Heb je een badkamer en wc in één? Dan gaan de bacteriën ook op je tandenborstel zitten, schrijft nieuwswebsite Mirror.

BEKIJK OOK
Politie gaat auto’s evenementenbezoekers die op de weg parkeren wegslepen

De verdwaalde stukjes ontlasting worden ook wel ‘toiletpluim’ genoemd. In 1975 ging in het tijdschrift Applied Microbiology een stuk over dit onderwerp.

Onder leiding van microbioloog Charles P. Gerba werd beschreven dat bij het doortrekken van de wc E. colibacteriën in de lucht komen.

De bacteriën kunnen wel zo’n vier tot zes uur blijven zitten. De oplossing hiervoor is gelukkig simpel: gewoon doorspoelen met de wc-bril dicht!