fbpx
Schokkende beelden na doorspoelen toilet met deksel open

GFC NIEUWS- Schokkende beelden van honderden bacteriën en of poepdelen zijn vastgelegd die uit het toilet in de lucht terechtkomen en daarmee op de vloer bij het doorspoelen van het toilet met het deksel open.

Vanaf het moment dat jij op de doorspoelknop drukt, komt er een grote hoeveelheid water in het toilet vrij die je ontlasting gaat wegspoelen. Dit gaat meteen het riool in, maar hierbij komen ook kleine deeltjes van je ontlasting in de lucht terecht. Die komen bijvoorbeeld op je vloer. Heb je een badkamer en wc in één? Dan gaan de bacteriën ook op je tandenborstel zitten, schrijft nieuwswebsite Mirror.

De verdwaalde stukjes ontlasting worden ook wel ‘toiletpluim’ genoemd. In 1975 ging in het tijdschrift Applied Microbiology een stuk over dit onderwerp.

Onder leiding van microbioloog Charles P. Gerba werd beschreven dat bij het doortrekken van de wc E. colibacteriën in de lucht komen.

De bacteriën kunnen wel zo’n vier tot zes uur blijven zitten. De oplossing hiervoor is gelukkig simpel: gewoon doorspoelen met de wc-bril dicht!

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.