SCHOKKEND voor vrouwen met sekspartners: sperma blijft tientallen jaren in lichaam actief

GFC NIEUWS- Vrouwen slaan het levende DNA van sperma van alle mannen waarmee zij in de loop der jaren seksueel contact hebben gehad, tientallen jaren in hun lichaam op. Dat blijkt uit een studie van de University of Seattle en de Fred Hutchinson Cancer Research Center. Eerder werd aangenomen dat het sperma van mannen, na ejaculatie  ruim 5 dagen in het vrouwelijk lichaam actief blijft.

Wetenschappers lieten in 2018 al weten dat het sperma van mannen waarmee seks is bedreven, althans het DNA, voor zeer lange tijd veel invloed op het gedrag en de genen van vrouwen heeft. Het DNA van de mannen waarmee vrouwen seks hebben gehad, nestelt zich volgens diverse onderzoekers in diverse delen van het lichaam.

Het sperma van mensen -ook dieren- heeft decennialang een brede uitwerking op de genen, maar ook op de gedachtegang, het gedrag en voorkeuren van vrouwen, vertelden experts tijdens een conferentie van de Society for Molecular Biology and Evolution in Oostenrijk.

“Proteins in the sperm is a “master regulator” of genes. Females exposed to it show a wide range of changes in gene expression. There have been claims that semen can do everything from making women sleepy after sex to strengthening the emotional bond with their partner”, aldus de deskundigen.

Volgens Matt Kross van The33 secrets uit Los Angeles, blijft het “sperma”/DNA veel langer in het lichaam van de vrouw.

“Het DNA van alle mannen waarmee vrouwen in de loop der jaren seks hebben gehad blijft niet tientallen jaren, maar de rest van hun leven in het lichaam actief.  Het DNA nestelt zich een weg via de vagina of huid naar binnen, maar nestelt zich ook achter de ogen, in de oren tot zelfs in het ruggenmerg van vrouwen”. 

“Ook al slikken de vrouwen het sperma niet in en spuwen het uit. Het is ook niet noodzakelijk dat ze het witte spul per se in hun lichaam geëjaculeerd krijgen. Als het sperma op hun gezicht, in hun ogen of oren komt, is de kans al zeer groot dat ze de rest van hun leven het DNA/sperma van al hun sekspartners zullen meedragen. Hun gedrag, denkwijze en genetische factoren worden vervolgens door het sperma/DNA van al die mannen, hun verdere leven beïnvloed”, aldus Kross.