fbpx

Schokkend: prinses – #SheToo! – slachtoffer ongewenste intimiteiten

De strijd tegen ongewenste intimiteiten bereikte een nieuw hoogtepunt: een Britse moeder eist dat Doornroosje niet meer wordt uitgevoerd op scholen, omdat daar een “onbehoorlijke seksuele boodschap” in zit.

Prinses Aurora, a.k.a. Doornroosje, is in een diepe slaap getoverd door de boze heks Malafide. Na veel vijven en zessen wordt zij wakker gekust door prins Filip.

En daar zit nou precies de angel. Want Filip kust haar zonder dat zij daar vooraf toestemming voor heeft gegeven en terwijl zij nota bene buiten bewustzijn is: aanranding, briest moeder Sarah Hall uit Northumberland Park.

Het sprookje zegt aan kinderen “dat het okay is iemand anders te kussen terwijl die bewusteloos is of de kus niet wil”,  meent mevrouw Hall.

Komt er binnenkort een larmoyante tweet van een betraande prinses Aurora met #MeToo #PrinsFilip?

Want ook andere sprookjesfiguren liggen onder vuur. De musical Beauty and the Beast toont schaamteloze seksuele intimidatie.

In het sprookje Aladdin en de wonderlamp is prinses Jasmine slachtoffer van geweld tegen en onderdrukking van vrouwen en zij moet, alsof dat niet erg genoeg is, ook nog door een mán worden bevrijd.

En natuurlijk is daar het trieste verhaal van De Kleine Zeemeermin, die het ultieme offer brengt – voor een mán! – en haar vissenstaart laat gaan in ruil voor twee benen, zodat zij de rest van haar leven kan doorbrengen met prins Eric – een mens en een mán!