SCHOKKEND: Paul Somohardjo blijkt veel jonger en erg intelligent te zijn, hij is pas 59 jaar

Oud – parlementsvoorzitter en Pertjajah Luhur (PL) topman Paul Salam Somohardjo blijkt volgens een onderzoek veel jonger te zijn. Somohardjo vierde vorig jaar zijn 75e jaardag.

Er is bij de toppoliticus recentelijk echter een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om na te gaan wat zijn “daadwerkelijke” leeftijd, zijn biologische leeftijd is. Het resultaat is zeer opmerkelijk: Somohardjo blijkt in vergelijking met zijn chronologische leeftijd(het aantal kalenderjaren), een veel jongere biologische leeftijd te hebben, pas 59 jaar.

Een expert uit België zegt aan GFC Nieuws dat de biologische leeftijd een duidelijk beeld geeft over onder meer het fysieke en cognitieve vermogen van Somohardjo, evenals zijn algehele lichamelijke gesteldheid. De biologische leeftijd verwijst naar de mate van het verouderingsproces afgemeten aan het fysieke en mentale functioneren. 

“Bij deze man kunnen wij op basis van zijn biologische leeftijd constateren dat hij een bijzonder succesvol en traag verouderingsproces doormaakt”, is de uitleg.

Fysiek erg sterk

Tijdens proeven met de toppoliticus is gebleken dat hij fysiek erg sterk is. Onder meer de snelheid en de kracht van de stappen(lopen) die hij neemt is vergelijkbaar met een fitte jongeman van 25. Zijn vermoeidheidsgrens is hoger dan bij de gemiddelde man van middelbare leeftijd

Een ander belangrijk aspect dat tijdens onderzoek naar voren is gekomen is zijn opmerkelijke spierkracht. Somohardjo heeft tijdens proeven laten zien over een knijpkracht  te beschikken die niet onder doet voor een man van 45 jaar. Bovendien kan hij maximaal 70 kg, eenmalig bankdrukken, wat bovengemiddeld is.

Bovengemiddeld intelligent

De PL- leider is ook onderworpen aan een IQ- test.  Het intelligentiequotiënt of IQ is een van de meest gangbare maten voor de intelligentie. Met deze gestandaardiseerde tests kan bepaald worden  op welk niveau iemands cognitieve vaardigheden zijn. Somohardjo scoort buitengewoon hoog: 124. Daarmee mag de toppoliticus  gekwalificeerd worden als een begaafd, of simpeler gezegd een bovengemiddeld  intelligent persoon.

Gezond

GFC Nieuws wist de hand te leggen op belangrijke uitslagen van het onderzoek. Er zijn bij de medische tests geen afwijkende waarden geconstateerd. Zo blijkt hij een verhoogd HDL- cholesterol (1.7: is zeer ideaal) te hebben, en juist een laag LDL(2.8) , triglyceriden (1) en CRP- niveau.

Ook de bloeddruk van Somohardjo is optimaal: 120/82, zijn BMI is ruim binnen de norm, en zijn suikerwaarden zijn ideaal met een HBA1c van 4.9 %. “Elke arts kan hiermee meer dan zeer tevreden zijn”, zegt een medische expert aan GFC.

Erection Hardness Score

Een andere zeer belangrijke  “biomarker” om de conditie van het coronaire/ bloedvaten systeem te meten is volgens gerenommeerde urologen en cardiologen de Erection Hardness Score (EHS). Hoe hoger de score, hoe meer die indicatief is voor de goede gezondheid van een man. 

Een lage score is een belangrijke aanwijzing dat er de komende 10 jaren grote kans is op het ontwikkelen van coronaire klachten. Mannen met erectieklachten moeten dus erg behoedzaam zijn op onder meer het krijgen van cardiale klachten. Somohardjo scoort echter ook bij deze test het hoogst haalbare, vergelijkbaar met een gezonde twintiger, dus gunstig.

Een ander zeer opvallende factor is zijn uitzonderlijk extreem hoge testosteronspiegel, 23 nmol/l, voor zijn leeftijd.  Dit verklaart onder meer zijn hoge ‘drive” en scherp denkvermogen. Zo’n hoge score komt nauwelijks op deze leeftijd voor.

Binnen de internationale wetenschap bestaat er consensus dat een hoge testosteronspiegel bij mannen, een zeer sterk beschermend effect heeft op de gezondheid. Zo hebben deze mannen significant minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en alzheimer.

Een hoog testosteronniveau zoals bij Somohardjo, zorgt volgens experts bovendien voor meer energie, sterke botten, een gelukkiger gevoel, beter cognitief vermogen, dus scherper denkvermogen, meer zelfvertrouwen, een gezonder hart, krachtigere erecties, een hoger libido, meer spierkracht en een langer leven.

Desgevraagd zegt Somohardjo dat hij zich ook heel erg jong voelt. “Mijn biologische leeftijd mag dan wel 59 zijn, maar ik voel mij zelfs veel jonger dan 59. Ik loop als een jonge kerel, kan urenlang dansen, heb de spierkracht van de jongeren en kan nog alles wat zij ook doen. Ik voel mij jong, mijn denkvermogen is zeer sterk, net als een jong persoon. Ik voel mij simpelweg jong en fit”, aldus de toppoliticus.

Overige berichten