Schietincident, brandstichting en vernieling op Sunny Point (update)

GFC NIEUWS- De 40-jarige schutter Steven A. werd vrijdagavond door familieleden overgedragen aan de politie van Santodorp, nadat hij op enkele jongeren had geschoten.
Het jachtgeweer waarmee Steven op de jongeren heeft geschoten is achterhaald en in beslag genomen.
De politie van het Santodorp kreeg op 9 januari in de middag een melding van een schietincident in Sunny Point, waarbij twee personen gewond waren geraakt.
De slachtoffers waren een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongeman. Zij waren door hagels getroffen.
Het meisje raakte gewond aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek, terwijl de jongeman gewond was aan zijn rechter bovenarm en rug.
De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het meisje werd ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting. De jongeman is na medische behandeling verwezen naar zijn huisarts.
Kort nadat de politie de plaats verlaten had, kwam de melding binnen dat een woning in brand stond in het project en dat de ingeschakelde brandweer door omstanders gehinderd werd het vuur te blussen. De mensen waren zo agressief dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot sloegen. Het bleek te gaan om de woning van Steven die nagenoeg geheel is afgebrand.
De verdachte Steven blijkt het jachtgeweer illegaal in bezit te hebben. Hij gaf toe te hebben geschoten, doch niet op de jongeren, maar op een buurtbewoner die eerst op hem zou hebben geschoten.
Steven is hangende het onderzoek ingesloten.
De Recherche van Regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Overige berichten