Schietincident, brandstichting en vernieling in Sunny Point

GFC NIEUWS- De politie van Santo Dorp kreeg donderdagmiddag een melding van een schietincident te Sunny Point, waarbij twee personen gewond waren geraakt.
De slachtoffers waren een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongen die door hagels zijn getroffen. Het meisje raakte gewond aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek, terwijl de jongen gewond was aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
De schutter is vermoedelijk een man die bij de buren bekend is als Steven. Hij schoot vermoedelijk met een jachtgeweer vanuit zijn woning op een groep jongeren die bezig was water te tappen uit een openbare tapkraan nabij zijn woning.
Volgens getuigen vond Steven dat de kinderen hem stoorden wanneer zij bezig waren water te tappen. Voorts deed hij de uitspraak dat hij op de jongeren zou schieten. De politie deed de woning van Steven aan maar niemand was aanwezig.
Kort nadat de politie de plaats verlaten had, kwam er een melding binnen dat een woning in brand stond in hetzelfde project en dat de ingeschakelde brandweer door omstanders gehinderd werd het vuur te blussen.
De mensen waren zo agressief dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hebben geslagen. Het bleek te gaan om de woning van Steven.
De plaatselijke politie was genoodzaakt assistentie te vragen van collega’s van speciale eenheden om te helpen de orde en rust terug te brengen op de locatie.
Door het tijdelijk verhinderen van de brandweerlieden om hun werk te doen kreeg het vuur kans om om zich heen te slaan waardoor de woning nagenoeg totaal is afgebrand. De politie heeft sterk het vermoeden dat het huis in brand is gestoken.
Ondertussen is deze zaak voor verder onderzoek door de politie van Santo Dorp overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Regio Midden.
Het onderzoek zal gericht zijn op het achterhalen en aanhouden van de schutter, de brandstichter(s) en de vernieler(s) van de brandweerwagen.

Overige berichten