'Schiet de knieën kapot van alle bootsmannen die mensen illegaal binnenbrengen'

GFC NIEUWS-  De politie of het leger moet de knieën van bootsmannen die ondanks alle waarschuwingen personen illegaal ons land binnenbrengen kapot schieten.Dat zeggen twee  kritische burgers zondagavond aan GFC Nieuws. Zij ergeren zich mateloos aan het gedrag van bootsmannen die de regels die recent zijn doorgevoerd om het coronavirus zo veel mogelijk uit ons land houden, negeren. Ze zien graag dat de overheid veel harder optreed.

Deze week werden de buitenboordmotoren van enkelen bootsmannen in beslag genomen door de politie omdat ze ondanks het feit dat de landsgrenzen gesloten zijn, toch mensen uit het buitenland richting Suriname hebben vervoerd.

“Ik ben al langer dan twee weken binnen in mijn huis omdat ik niet besmet wens te raken. Ook mijn echtgenoot doet dat. Ik probeer mij aan alle regels te houden. Ik hoop dat de grenzen ook goed gesloten blijven en wij verdere verspreiding van het coronavirus kunnen voorkomen”.

“En dan gaan een aantal waardeloze idioten mensen illegaal het land binnenbrengen! Ze brengen mijn leven en dat van de gemeenschap nodeloos in gevaar. De politie moet hun knieschijven aan diggelen schieten. Hun buitenboordmotoren in beslag nemen is een veel te lichte maatregel”, zegt een 72- jarige vrouw uit Paramaribo – Noord.

Ook haar echtgenoot is van oordeel dat de autoriteiten veel strenger moeten optreden. “Dit kan toch niet waar zijn? Pak deze waardeloze figuren op of schiet hun knieën kapot”, zegt hij op zeer felle toon zonder schaamte.