Schenking drug – en precursoren kit aan KPS

GFC NIEUWS- Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), August van Gobbel, heeft maandag een schenking in ontvangst mogen nemen uit handen van vertegenwoordigers van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), Joao de Abreu Rodrigeuz (Scientific Affairs officer) en Luis Ruiz (Coördinator Latijns Amerika en het Caraïbisch gebied).

Deze schenking is een deelschenking bestaande uit een drug kit en een precursoren kit.

Een deelschenking, omdat deze UNODC vertegenwoordigers hier zijn op verzoek van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Centraal Laboratorium in Suriname, om wetshandhavers in de drugsbestrijdingsketen en laboratorium personeel te trainen in het gebruik van het TRUNARC apparaat. Dit is een drugs detectie-apparaat. Deze training vindt op 17 juli plaats in het Centraal Laboratorium.

De drugsbestrijdingsdiensten doen er alles aan de drugsproblematiek in ons land ter hand te nemen.

Het ontmoedigen van de straathandel, het terugdringen van drugssmokkel via onze grensposten, alsook het ontmantelen van drugsorganisaties zijn de voornaamste doelen die de drugsbestrijdingsdiensten van het KPS nastreven.

Deze schenking is een aanwinst, aangezien deze middelen hard nodig zijn bij de activiteiten die in het kader van de drugsbestrijding worden uitgevoerd en de strategieën die worden toegepast.

Het UNODC gelooft erin dat met deze schenking Suriname beter in staat zal zijn om haar doelen, in het kader van bestrijding van de drugscriminaliteit verder te verwezenlijken en zegt het land verdere ondersteuning toe.