fbpx

Scheidende Nederlandse Tijdelijk Zaakgelastigde: verhouding tussen beide regeringen niet gemakkelijk geweest

GFC NIEUWS- “Zoals u weet is de verhouding tussen de regeringen van onze beide landen de afgelopen jaren geen gemakkelijke geweest.”
“De verbondenheid van de Surinaamse en de Nederlandse samenlevingen is er desondanks niet minder om geworden.” Dit schrijft de scheidende Nederlandse Tijdelijk Zaakgelastigde in Paramaribo, Jaap Frederiks.
“Het is nooit leuk om afscheid te nemen van een land waar je enkele jaren met veel plezier hebt gewoond en gewerkt. Op dit moment, nu Covid-19 het onmogelijk maakt om van iedereen persoonlijk afscheid te nemen, geldt dat in nog grotere mate.”
“De vele vormen van samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, artiesten, ondernemers, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen (zeker nu in tijden van Covid-19) en individuele Nederlandse en Surinaamse burgers zijn hartverwarmend en onderstrepen de innige banden.”
“Ook zelf ben ik overal in Suriname altijd zeer hartelijk ontvangen. Ik ben de vele Surinamers dankbaar met wie ik de afgelopen tijd heb mogen samenwerken, soms onder uitdagende omstandigheden.”
“Het is toeval dat mijn vertrek en het aantreden van mijn opvolger Henk van der Zwan, die begin september in Suriname aankomt, ongeveer samenvalt met het aantreden van de regering-Santokhi.”
“Hopelijk vormt het aantreden van deze nieuwe Surinaamse regering voor ons allen een aanleiding voor een nieuw begin in de verhouding tussen Nederland en Suriname. Ik heb er alle vertrouwen in dat de hartelijke band zal worden hersteld, zoals dat past bij twee landen die zoveel gemeenschappelijks hebben. Waar goede wil bestaat en iedereen zich laat leiden door onderling vertrouwen en beginselen van gelijkwaardigheid en integriteit, zijn de mogelijkheden ongekend. Bedankt voor alles. Het ga u goed,” aldus Frederiks.

BEKIJK OOK
Problemen Pikin Saron vereisen duurzame oplossing