fbpx

Schandalig dat kwaadgezinden via sociale media het bankwezen in de afgrond willen duwen

Het is een grof schandaal dat kwaadgezinden via sociale media totaal uit de duim gezogen informatie naar buiten brengen met het doel ons bankwezen de afgrond in te duwen. Deze criminele figuren hebben kennelijk geen idee wat voor grote ellende hun snode acties tot gevolg kunnen hebben voor de Surinaamse economie.

Het is al vaker gezegd: er moet betere regelgeving komen op het vlak van de Surinaamse sociale media. Het kan niet zo zijn dat een gek op een goede ochtend wakker wordt en via sociale media verzonnen verhalen laat circuleren die zulke verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Deze criminelen zouden wat mij betreft hard aangepakt moeten worden.

Voorbeeld: als je in het buitenland voor de grap in een vliegtuig roept dat je een bom hebt, word je ook jaren in de cel opgesloten. Ook al is het evident dat het om een grap ging.

OOK INTERESSANT
Melkcentrale verhoogt prijzen

Terug naar de kwestie leugens verspreiden via sociale media.

Als er onnodig paniek wordt veroorzaakt binnen de samenleving over het bankwezen, kan dat een domino-effect teweeg brengen met desastreuze gevolgen voor u en ik. Simpel uitgelegd: niet alleen kunnen de wisselkoersen en prijzen voor diensten en goederen hierdoor significant stijgen, maar ook bedrijven gaan over de kop en veel mensen raken werkeloos, om een paar voorbeelden aan te halen. kortom: er zijn zoveel verliezers.

Ik doe een beroep op de samenleving om voortaan dergelijke berichten op sociale media met een korreltje zout te nemen. U heeft er ook geen belang bij om deze leugens te versterken of door te sturen. Uiteindelijk gaan wij, het volk, de gewone man, moeten opdraaien voor de kosten!

J. Wallerlei