fbpx
Schaduwkandidaat VHP hekelt geldverspilling regering

Schaduwkandidaat Randjiv Sunderpersadlall van de VHP in Wanica hekelt het feit dat de huidige regering enorm veel geld verspilt.

In plaats van dat de huidige regering de corruptie aanpakt faciliteert zij de corruptie. De corruptie tiert welig binnen de overheid en dit is bijzonder verontrustend. Vooral in het bestuur van ons land neemt de corruptie ergere vormen aan, zegt hij.

Sunderpersadlall verwijt de regering tientallen miljoenen SRD’s aan smeergelden te betalen. “Met dat geld zouden wij ons plan One Laptop per child program kunnen implementeren waarbij elke scholier of student een laptop krijgt”.

Met goedkope en snelle internet kunnen studenten toegang krijgen tot moderne onderwijsmogelijkheden of afstandsonderwijs en dat kan zorgen voor ontwikkeling.

De jonge politicus meent dat wij met die gelden nieuwe schoolboeken zouden kunnen kopen, “dan bedoel ik niet die boeken van Jozefzoon”, merkt hij op. Ook zou de regering in staat zijn om veel meer scholen te bouwen zodat ouders niet meer hoeven te overnachten op scholen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…