SBF en SFG vertegenwoordigen Surinaamse producten op TIC-beurs Trinidad

Het Suriname Business Forum (SBF) en de Suriname Furniture Group (SFG), een cluster van toonaangevende Surinaamse bedrijven in hardhoutmeubilair en bouwmaterialen, presenteren zich op de Trade & Investment Convention 2019 (TIC), welke van 4 – 7 juli wordt gehouden.

De Surinaamse delegatie heeft 2 booths en bestaat uit 5 personen.

“We hebben veel geïnvesteerd om te komen waar we nu zijn. We zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis van en ervaring met deze unieke houtsoorten echt iets bijzonders kunnen aanbieden”, zegt Dorothy Krolis, managing director van de SFG.

Het tentoongestelde productportfolio van de SFG omvat massieve deuren, tafels en vloeren, allemaal gemaakt van het mooiste hout en met veel oog voor detail met een hoogwaardige afwerking. Het SBF laat de bezoekers kennismaken met bekende merken als TP-siroop & essences, Sishado marinades & sauzen en nog veel meer.

We hebben de afgelopen vier jaar samengewerkt door technologieën uit te wisselen; knowhow en zelfs het aantrekken van vooraanstaande experts voor belangrijke elementen zoals droogprocessen. Hoewel individuele clusterleden naar verschillende markten exporteren, is dit de eerste keer dat we ons als groep presenteren in het buiten land met een volledige productportfolio voor de export market vertellen de cluster leden Gregory Market en Anand Poeran.

Ratan Kalka, Manager Business Support Services van het Suriname Business Development Center, de werkarm van het SBF, zegt: “We willen dat bezoekers onze mooie en lekkere Surinaamse producten nog beter leren kennen en het zien voor zichzelf, omdat ze echt relatief nieuw zijn in dit deel van het Caraibisch gebied. Verder wordt ook toerisme naar Suriname breed gepromoot.

De beursdeelname van SFG is mede mogelijk gemaakt door de Nederlands Ambassade in Suriname. SBF neemt deel in de EU-CEDA Pavillion dankzij ondersteuning van de Caribbean Export Development Agency”.

Overige berichten