fbpx
SBB viert 12-jarig bestaan met infodag voor jongeren

GFC NIEUWS- Het Surinaams Standaarden Bureau heeft op 15 oktober haar 12-jarig bestaan en Wereld Standaarden dag 2019 gevierd middels een infodag.

Het doel van deze infodag was om de jongeren van GLO-scholen, voornamelijk de leerlingen van de zesde klassen door middel van informatie en documentatie, kennis op te laten doen c.q. zich bewust te doen worden van de diensten die het Bureau levert aan de samenleving.

Er werd ook aan de diverse stakeholders en het publiek de mogelijkheid geboden langs te komen voor informatie over het SSB en haar diensten.

De verschillende business units, met name de: Standards Development Unit (SDU), Conformity Assesment & Compliance unit (CA&C) en de Information & Communication Unit hebben bezoekers en leerlingen op deze dag door middel van beeldmateriaal, flyers en korte gesprekken bekend gemaakt met de verschillende diensten en werkzaamheden van SSB.

Zo heeft de SDU in verband met wereld standaarden dag een video gelanceerd die werd uitgezonden voor alle bezoekers. In dit filmpje konden bezoekers in het kort en heel duidelijk kennis maken met de rol van standaarden in de samenleving.

De CA&C unit heeft middels beeldmateriaal leerlingen en andere bezoekers kennis laten maken met de diensten zoals: etiket check, barcode dienst, inspectie op etiketten van voorverpakte goederen en klachten.

Op de marketing afdeling werden bezoekers in de gelegenheid gesteld foto’s te maken en de leerlingen konden op een leuke manier hun afdruk op het Bureau achterlaten.

De leerlingen van de zesde klas van de O.S. Mastklimmenschool en O.S Mottonshoop I, die waren uitgenodigd voor deze infodag, waren zeer enthousiast en hebben aangegeven de hele ervaring met hun familie en vrienden te delen.

Op die dag hebben, na bekend te zijn met de diensten van het Bureau, 2 leerlingen ook aangegeven dat zij graag ondernemer willen worden en zeker goed gebruik kunnen maken van de informatie die zij op deze dag ontvangen hebben. Zij zullen dus eveneens het Bureau in de toekomst benaderen voor begeleiding voor met name hun etiket en barcode.

De leerkrachten waren ook zeer onder de indruk en alhoewel het Bureau eerder niet echt bekend bij hen was, zij nu ook op de hoogte zijn van al de diensten en die informatie ook verder kunnen delen met anderen.

Met deze informatie dag hebben wij getracht zoveel mogelijk de diensten van het bureau dichterbij te brengen naar het publiek.

Meer nieuws

Herstart Covid-19 Quick Response Team Commewijne

GFC NIEUWS- Commewijne beschikt nu officieel over een Covid-19 QRT (Quick Response Team). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Lelydorp heeft EBS betaaldienst erbij

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening en brengt deze steeds dichter bij haar klanten. Dikke mensen slanken…

Eigen basisschool voor Drepada

GFC NIEUWS- Het dorp Drepada in Brokopondo heeft op maandag 19 oktober een mijlpaal bereikt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…