fbpx
SBB stopt opgeplande houtkap

Om duurzaam bosbeheer te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat het vellen oftewel het oogsten van bomen op een geplande manier plaatsvindt.

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is daarom overgegaan tot het stopzetten van extensieve houtkap, ook wel ongeplande houtkap genoemd. Deze manier van houtkap legt een enorme druk op het bos en richt veel schade aan.

De SBB heeft woensdag een sessie gehouden voor belanghebbenden om hen beter te informeren over hoe ‘geplande houtkap” dient plaats te vinden. Ongeveer 130 vertegenwoordigers van de houtsector hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van de SBB voor het bijwonen van de informatiesessie.

De SBB heeft verschillende presentaties verzorgd, waaronder richtlijnen voor ‘geplande’ houtkap. Aan het eind van de presentaties hadden de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen die beantwoord werden door een panel bestaande uit directieleden van de SBB.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.