SBA bespreekt plannen met minister Sport- en Jeugdzaken

Vergezeld door bestuursleden Henk Rahan en Abigail Josafath-Biswane bracht de ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), Conrad Issa, een kennismakingsbezoek aan minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Partijen hebben breedvoerig gesproken over de plannen en projecten van de SBA.

Aan de orde kwamen onder ander zaken als hun beleidsplan voor de komende vijf jaren, hun nieuw competitieproduct, het opzetten van een eigen sporthal en de aankomende kwalificatietoernooien voor zowel de dames als de heren.

Issa maakte van de gelegenheid gebruik om de minister gedetailleerd te infomeren over het FIBA-kwalificatie toernooi dat van 17 tot en met 30 juni in Suriname wordt gehouden.

Het basketbaltoernooi wordt in Suriname na langer dan 23 jaren gehouden, omdat met name de sportaccommodaties niet voldeden aan de vereisten van FIBA. Om het toernooi in Suriname mogelijk te maken, zijn er enkele essentiële investeringen gepleegd in de Anthony Nesty Sporthal.

Minister Gopal gaf te kennen onder de indruk te zijn van de grootse plannen en de visie van de bond, alsook de professionele aanpak van de bond. De bewindsvrouw benadrukte dat haar ministerie bereid is samen met de SBA te werken aan de verdere ontwikkeling van de basketbalsport. “We hebben een gemeenschappelijk doel en zullen dan de krachten moeten bundelen om tot een grotere impact te komen.”

Ook heeft de minister toegezegd om waar nodig en mogelijk volledige ondersteuning te bieden om het aankomend toernooi tot een succes te maken. ”Het is een nationale zaak en wij moeten als land zowel organisatorisch als sportief onze beste zijde laten zien,” benadrukte de minister.

De ondervoorzitter benadrukte dat het niet alleen belangrijk is dat de relatie met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt voortgezet, maar ook geïntensiveerd wordt om de basketbalsport verder te ontwikkelen.(GFC)