fbpx
Saudische vrouw onder vuur nadat ze boerka inruilt voor bikini

GFC NIEUWS- De Saudische tiener Rahaf Mohammed Al-Qunun (19) krijgt heel wat kritiek nadat ze een bikinifoto deelde naast een oude foto van haar in een nikab.

Ze wil ermee duidelijk maken dat ze zich bevrijd voelt sinds ze haar nikab achterwege laat.
Rahaf Mohammed Al-Qunun werd vorig jaar wereldnieuws toen ze van haar familie vluchtte en de oversteek probeerde te maken naar Australië. Ze werd echter onderschept in Thailand.

“Als ze me dwingen om terug te keren naar Saudi-Arabië, komt mijn leven in gevaar”, zei ze destijds.

Intussen is Rahaf, die de islam heeft afgezworen omdat die voor haar een belemmering van de vrijheid was – een nieuw leven begonnen in Canada.

Onlangs deelde ze op Twitter een bikinifoto naast een oude foto in nikab om aan te tonen dat ze nu veel gelukkiger is dan vroeger. “De grootste verandering in mijn leven. Van gedwongen te worden om zwarte lakens te dragen en gedomineerd te worden door mannen tot een vrije vrouw zijn”, schreef ze erbij.

Haar bericht ging viraal en werd hevig besproken. Sommige Saudische critici haalden uit naar haar omdat ze zich ‘blootgaf’. “Je lichaam laten zien is niet de manier om je vrijheid te uiten”, klinkt het onder meer.

Anderen hebben dan weer enorm veel respect voor haar. “We hebben meer mensen zoals jij nodig in deze wereld. Wat je hebt gedaan, was enorm moedig. Wees trots op wat je bereikt hebt”, klinkt het.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.