SATCA: Radar internationale luchthaven al geruime tijd buiten werking

De afgelopen periode is vaker gespeculeerd in de media als het radarsysteem nou wel of niet werkt.

De SATCA (Suriname Air Traffic Controllers Association) oftewel de bond van de luchtverkeersleiding voelt zich genoodzaakt officieel kennis te geven van de stand van zaken met betrekking tot het radarsysteem.

Vooral vanwege het feit, dat de indruk wordt gewekt, dat de luchtverkeersleiders alle vliegbewegingen zouden kunnen en moeten waarnemen met het radarsysteem en er derhalve vingerwijzingen worden gedaan richting de luchtverkeersleiders na de recente crash van een Braziliaans toestel op het Surinaams grondgebied.

Het Radar systeem op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven is sedert 2014 defect. Vliegbewegingen met het radarsysteem kunnen al jaren niet waargenomen worden.

Voor 2014 werkte het systeem wel, maar was niet officieel in gebruik, luchtverkeersleiders moesten nog getraind worden op de radar control en de protocollen waren nog niet geïmplementeerd voor de ingebruikname hiervan.

Hetgeen het hoofd van de luchtvaartdienst, Faizel Baarn, stelt dat als er vlieg technisch op een bepaald manier wordt gevlogen het radarsysteem omzeild kan worden berust wel op waarheid. De SATCA is ook meerdere malen in kennis gesteld door het hoofd, dat er gewerkt wordt om het Radarsysteem weer aan de praat te krijgen alsook het personeel te trainen zodra de middelen daartoe beschikbaar zijn.

De luchtvaartdienst is op dit moment in de afrondende fase om middels het radarproject de service te verbeteren. Dit betekent, dat het radarsysteem binnen korte termijn gerepareerd zal worden en het personeel getraind zal worden om radar control services te bieden.

De radar is meer een hulpmiddel voor luchtverkeersleiders om vliegtuigen veiliger boven het Surinaams grondgebied te begeleiden en verlicht hiermede de werkdruk van de luchtverkeersleiders. De implementatie van dit systeem betekent ook, dat Suriname als land veel meer vliegbewegingen kan accommoderen met als gevolg meer inkomsten voor de Staat.

Thans wordt er niet gewerkt met een radar, de vliegbewegingen worden bijgehouden aan de hand van de gerapporteerde posities door de piloten zelf, dat in luchtvaarttermen procedural control genoemd wordt.

Overige berichten