fbpx

Sardjoe tevreden met onderhandelingsresultaten ALCOA

Dilip Sardjoe, voorzitter van de presidentiële onderhandelingscommissie Alcoa, blijft erbij dat Suriname het maximale uit de onderhandelingen heeft gehaald.

Dit zei Sardjoe, zondag in Welingelichte Kringen. Volgens de topondernemer heeft de commissie er alles aan gedaan om het beste voor Suriname uit de onderhandelingen te halen.

Criticus kunnen zich helemaal niet daarin terugvinden en stellen dat er kardinale fouten zijn gemaakt tijdens de onderhandelingen.

Aan De Nationale Assemblee is intussen een aantal concept-overeenkomsten aangeboden om zo snel mogelijk de vroegtijdige beëindiging van de Brokopondo-Overeenkomst tussen Suriname en Alcoa te behandelen en conform de wens van de regering-Bouterse de overdracht van de Afobaka waterkrachtcentrale niet later dan 31 december 2019 te effectueren.

Ter voorbereiding hiervan heeft minister Sergio Akiemboto zich de afgelopen weken eveneens uitvoerig laten inlichten door zijn eigen team van directie, adviseurs en deskundigen evenals andere betrokkenen vanuit het beleidsgebied van de regering en DNA.

De minister benadrukt dat de afgelopen 100 jaren Suralco/Alcoa zich als een goede partner heeft opgesteld en verwacht dat die partner zijn verantwoordelijkheden serieus neemt en zorg draagt voor een goede oplossing gericht op de toekomst. Dit met behoud van alle rechten en plichten, tegenover de Staat Suriname en andere partijen.

Naar meer berichten...