fbpx
Saoedische vrouwen mogen echtgenoot seks weigeren tijdens coronapandemie, zegt geleerde

GFC NIEUWS- In deze tijden van coronapandemie heeft een religieus geleerde in Saoedi-Arabië echtgenotes gedeeltelijk van hun echtelijke plichten ontslagen.

“Vrouwen hebben het recht weg te blijven van het echtelijke bed als ze vrezen dat hun man hen kan besmetten met het coronavirus”, zei een lid van de Saoedische raad van hoogste islamgeleerden op de Saoedische televisie.

Op een vraag van een vrouwelijke kijker antwoordde de geleerde Abdallah bin Mohammed al-Moetlak in de uitzending ‘Fatwa’ dat het “geen zonde is als de vrouw het echtelijke bed afwijst”. Vooral als de man zich niet aan de uitgaansbeperkingen houdt tegen de verspreiding van het virus.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er in het islamitisch-conservatieve koninkrijk 1.563 bevestigde besmettingen met het coronavirus en tien doden.

Om de verspreiding van het virus in te dammen, kondigde Riyad een uitgaansverbod af dat grote delen van de dag beslaat. Eerder werden alle binnenlandse en internationale vluchten voor twee weken opgeschort en werd de toegang voor pelgrims tot de heilige steden Mekka en Medina beperkt.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.