fbpx

Saoedi’s vermoorden kinderen met Britse en Amerikaanse wapens, wereld zwijgt

De Saoedische luchtaanval op een bus met kinderen in Jemen zou met andere daders een terreuraanslag heten. Nu de kinderen zijn gedood door bondgenoten van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, heerst echter een oorverdovende stilte.

Activisten wijzen erop dat de Saoedische coalitie al jaren burgers vermoordt in Jemen met Britse en Amerikaanse wapens, zonder dat dit invloed heeft op de stroom wapentuig naar Saoedi-Arabië.

Ook de gematigde reactie van internationale media wordt bekritiseerd. Die stelden immers geen kritische vragen aan de Britse en Amerikaanse regeringen, die miljarden verdienen aan de verkoop van de wapens waarmee burgers worden gedood.

Schaduwminister van Buitenlandse Zaken Emily Thornberry veroordeelde de aanslagen en haalde uit naar de Tory-regering voor het “bewapenen en adviseren van een Saoedische luchtmacht die het verschil tussen een legitiem militair doelwit en een bus vol kinderen niet kan zien of niet ziet”.

BEKIJK OOK
LVV Nickerie slaat alarm: rattenplaag op rijstvelden

“… terwijl alle partijen in dit conflict zich bleven gedragen met een opzettelijke minachting voor het menselijk leven, is het de Saudische coalitie die het grootste deel van de burgerslachtoffers heeft veroorzaakt,” zei Thornberry donderdag.

“Hoeveel meer kinderen moeten in Jemen worden gedood door Saoedische luchtaanvallen of sterven aan ondervoeding, cholera of andere ziektes voordat Theresa May stopt met de ondersteuning van deze catastrofale, moorddadige oorlog en actie onderneemt om een ​​einde te maken aan deze oorlog?”