fbpx
SAO streeft naar meer bekendheid

GFC NIEUWS- De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft haar website officieel in gebruik genomen middels het aanklikken van het openingsscherm door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J).

In het kader van het veertig jarig bestaan van de SAO in mei 2021 behoort de lancering van de website op 16 november tot de kick-off van de reeks van activiteiten.

De organisatie streeft naar meer bekendheid binnen de samenleving als het gaat om burgers klaarstomen conform de vraag op de arbeidsmarkt, tevens invulling geven aan bevordering van klein-ondernemerschap. Een commissie onder leiding van Shaya Rodjan- Ramharakh is verantwoordelijk voor de activiteiten voor het veertig jarig bestaan. De slogan “No las bribi! Go skoro yu srefi na SAO” is ook in gebruik genomen.

De interactieve website, die gebouwd is door Albertus Bruyning, bevat informatie over de organisatie zoals de oprichting, missie, visie, afdelingen en de vak trainingen. De waarnemend directeur, Joyce Lapar, heeft aangegeven dat middels de website de inschrijving voor de vak trainingen ook efficiënter is gemaakt, vanwege het feit dat die nu digitaal en online kan geschieden.

Volgens haar wordt de organisatie nog steeds gezien als een opleidingsinstituut voor drop-outs, hetgeen zij voornemens is om samen met haar team verandering in te brengen. Zij deelde mee dat onder andere ook de multinationals en parastatale bedrijven medewerkers sturen naar de SAO om die vakgericht en of op maat klaar te stomen. De organisatie is gespecialiseerd in het om-, her- en het bijscholen van personen vanaf 16 jaar.

Minister Kuldipsingh is onder de indruk van de resultaten die de SAO tot heden heeft geboekt. Zij heeft tijdens haar bezoek aan de organisatie, de afgelopen week, een rondleiding gehad waarbij zij persoonlijk kennis heeft genomen van de dagelijkse activiteiten zoals het vervaardigen van eigen producten tijdens de praktijklessen.

De minister heeft aangegeven dat het ministerie reeds bezig is met een vacaturebank, waarbij particuliere bedrijven vacatures kunnen laten plaatsen. Het ligt in de bedoeling om werkzoekenden conform de vereisten gekwalificeerd te maken voor de arbeidsmarkt. Hiervoor zal er een beroep gedaan worden op onder andere de SAO.

Minister Kuldipsingh heeft haar dankbaarheid getoond voor directie, staf en personeel van de organisatie voor de behaalde resultaten. Ook heeft zij hen gemotiveerd om zich te blijven inzetten en de volle medewerking te verlenen om de cursisten zelfredzaam te maken en ondernemerschap te stimuleren, zodat er naar meer productie gewerkt kan worden.

In het verlengde van de kick-off van de activiteiten is er vandaag voor de cursisten ook een lezing georganiseerd met als thema “Stop geweld tegen vrouwen”. Hiermee wenst de SAO haar cursisten kennis hebben bijgebracht over hoe om te gaan met situaties die met geweld te maken hebben en hoe die te herkennen.

Het thema is ook uitgekozen naar aanleiding van sixteen days of activism against gender based violence campaign, die duurt van 25 november tot en met 10 december.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…