fbpx

SAO organiseert sportdag en cook-out op weg naar 40 jarig bestaan

GFC NIEUWS- Het is bijna 40 jaar geleden dat Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), werd opgericht.
In het kader daarvan worden een reeks activiteiten in aanloop tot de verjaring op 20 mei ontplooid. Na de kick-off activiteit, de launch van de stichtingswebsite, was er op 19 november een sportdag georganiseerd te Memre Buku Kazerne voor het Vakopleidingscentrum 2.
De opeenvolgende activiteiten, de cook-out en een sportdag voor Vakopleidingscentrum 3, zijn op 24 november simultaan ontplooid. Op het terrein van het Vak opleidingscentrum 3 hebben de cursisten en docenten onder het genot van lekker eten, sport en muziek het bestaan gevierd.
“Het leukste moment hier is voetballen met mijn klasgenoten’’, zegt Trevor Ismael. Hij heeft zich ingeschreven voor de gawasa-training nadat zijn vrienden hem over het opleidingsinstituut hebben verteld. “Ik wil afronden in de Electro afdeling en later wil ik architect worden’’, zegt Eva Maroudsia, een elektro cursist van SAO.
De stichting houdt zich voornamelijk bezig met het her -en bij scholen van drop-outs en kleine ondernemers conform de behoeften op de arbeidsmarkt. “Ik heb hier een leerrijke ervaring opgedaan. Je leert bij het lassen met werkstukken, tevens met machines omgaan en ook hoe je verder moet in een bedrijf”, zegt lasconstructie cursist Leroy Somar.
Om toegelaten te worden tot het opleidingsinstituut moet de leeftijd van minimaal 16 jaar bereikt zijn, waarbij de toelatingseisen per afdeling verschillend zijn. SAO houdt zich ook bezig met het verzorgen van vak trainingen aan werknemers en hobbyisten die meer willen leren over een vak.
“Wij hopen dat wij alle activiteiten naar 20 mei 2021 kunnen afwerken, maar dat is afhankelijk van de middelen die ter beschikking zijn en ook de hulp van mijn collega’s”, aldus Shaya Rodjan- Ramharakh, de voorzitter commissie 40 jaar SAO. De website launch, heeft de toegang tot inschrijven makkelijker gemaakt.
Inschrijvingsformulieren kunnen nu via www.vaksao.org gedownload worden.

BEKIJK OOK
Stil protest werknemers Sint Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis