fbpx

Santokhi wil verhoogd tempo bij ontwikkelen beleidsgebieden

GFC NIEUWS- De regering wil met het oog op het opgang brengen van de economische ontwikkeling, met een verhoogd tempo reeds het komende jaar bepaalde beleidsgebieden ontwikkelen.
Naar aanleiding van deze intentie heeft een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een presentatie gehad. Deze presentatie is verzorgd door Peter Bhairo, seniorconsultant AP & G, op 23 oktober in het perscentrum van het kabinet van de president.
President Santokhi zegt dat er in dit kader reeds enkele projecten zijn geïdentificeerd. “Dat moet nu allemaal uitgevoerd worden.” De president noemt vervolgens enkele projecten die klaar zijn voor de uitvoering. Er zullen bruggen met mechanische banen worden gebouwd voor de oversteek van boten in Futu Pasi en Drie Tabetje. In Moengo zal een middelbare school verrijzen.
In het district Marowijne zullen er verder projecten ten behoeve van de verbetering van de water- en elektrificatie voorziening worden uitgevoerd.
Voor Commewijne ligt een plan klaar voor het inzetten van een veerverbinding. Dit met het oog op het oplossen van het fileprobleem.
In Wanica zal er een vuilverbrandingsoven worden opgezet, met eventueel de mogelijkheid afval te gebruiken voor het opwekken van energie.
In Para zal er ook een middelbare school worden opgezet. Ook aan het beroepsonderwijs zal hier aandacht worden besteed.
De moderne agro-industrie zal in Saramacca, Coronie en Nickerie naar hoger niveau worden getild. In Nickerie zal er ook een luchthaven worden gebouwd. Deze haven kan worden gebruikt als hub voor het transporteren van goederen naar de Caribische regio. Het ligt ook in de planning om in het kader van de verfraaiing van het uitzicht in Paramaribo te starten met de bouw van een business center voor particuliere en overheidsdiensten.

BEKIJK OOK
Dc Bhola bespreekt samenwerkingsgebieden met Nederlandse ambassadeur