fbpx

Santokhi wil afschaffing toeristenkaart en visa naar Nederland

GFC NIEUWS- Tijdens een bezoek aan het door vele duizenden bezochte Milan Summer Festival in Den Haag riep VHP-voorzitter Chan Santokhi zaterdag alle Surinamers, waar ook ter wereld op, zich in te zetten voor Suriname.

“Ik zeg tegen eenieder. We gaan Suriname weer opbouwen. We gaan Suriname weer uit de modder halen. We gaan Suriname weer bloeiend maken, en we gaan dat samen doen. We gaan dat doen met één miljoen Surinamers. 500.000 in Suriname en 500.000 Surinamers buiten Suriname. In Nederland, Amerika, de Antillen, waar ze ook zijn. We hebben jullie allemaal nodig.”

Santokhi dankte de mensen voor de steun die ze vanuit de diaspora geven aan Suriname. Individueel, als deskundige of in organisatieverband.

Hij hield de mensen voor dat hoewel ze niet allemaal stemrecht hebben in Suriname, ze toch “een stem” hebben. “Die stem kun je gebruiken om familie en vrienden te ‘empoweren’. Die stem kun je gebruiken om hen een juiste keuze te laten maken om het land te redden. Voor nu en voor kinderen”.

Santokhi bezocht op het festival ook een bijeenkomst van de ouderenbond NEHOB, waar hij toezegde de toeristenkaart en visa af te schaffen. “We moeten tussen beide landen visumvrij kunnen reizen”.

BEKIJK OOK
Vakantieworsteltoernooi op komst

“Na 25 mei 2020, als we in de regering zitten, zullen we de relatie met Nederland herstellen om dit mogelijk te maken. Voor al deze stappen is het vooral nodig dat er een regering komt waar weer vertrouwen in is. Deze regering heeft alle vertrouwen in de afgelopen negen jaar verkwanseld. “

“Hoe mooi zou het zijn als onze senioren hun oude dag in Suriname kunnen doorbrengen met goede gezondheidszorg. Met goede voorzieningen. Hoe mooi zou het zijn als we straks jonge mensen een kans kunnen geven op een toekomst met nieuwe technologieën in bijvoorbeeld voedingssector, in duurzame energie, bij het behoud van het tropische regenwoud. Dat kan als u blijft helpen om Suriname te redden.”

Tijdens zijn bezoek werd de VHP-voorzitter door vele honderden personen aangesproken die hem steun en succes toewensten. Hij opende op het festival een speciale stand van de VHP-kern Den Haag. Daar ontving hij ook vele Surinamers die met de voorzitter op de foto wilden, meldt de partij in een bericht.

Het bezoek aan het Milan Summer Festival van de VH- voorzitter is georganiseerd door de afdeling VHP Nederland in samenwerking met Diaspora ondernemers.