fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Santokhi: Wij zijn geen sensatieland

GFC NIEUWS- “Wij zijn niet uit op sensatie. Wij zijn geen sensatieland. Natuurlijk als er een dergelijk bericht uitkomt, ontstaat er hier en daar beroering, maar wij zijn als leiders hier om ervoor te zorgen dat die beroering wordt weggewerkt,” aldus de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Sanokhi vandaag op een spoed persconferentie.
De persconferentie werd gehouden naar aanleiding van een artikel in de Nederlandse media dat Santokhi openstaat voor uitlevering van Desi Bouterse aan Nederland.
De VHP heeft om een rectificatie gevraagd en is het bericht door de Nederlandse pers intussen aangepast.
“Op geen enkel moment heeft de VHP-voorzitter gesuggereerd of gezegd dat hij openstaat voor uitlevering van een Surinamer, in dit geval de zittende president. Het is bekend dat Surinamers volgens de bestaande wetgeving niet uitgeleverd kunnen worden”, liet zijn partij eerder in een verklaring weten.
Het bericht komt nadat BNR woensdag meldde dat Santokhi tijdens een interview met de zender zou hebben gezegd daar wel open voor te staan. Volgens Santokhi heeft de journalist van BNR “oneigenlijke conclusies” getrokken uit hetgeen hij heeft gezegd in het interview met hem.
De verslaggever van BNR vroeg tot twee keer toe of de VHP’er bereid is om Bouterse uit te leveren. Santokhi zei daarop zich te willen vasthouden aan de in Suriname geldende wetten en regels: “We kijken uit naar het rechtshulpverzoek van Nederland en we kijken uit naar wat het advies zal zijn van de procureur-generaal.”
De VHP-voorman zegt slechts te hebben aangegeven wat de procedure is voor uitleveringen in het algemeen en welke rol het Openbaar Ministerie en de rechtelijke macht hierin hebben.
Santokhi: “Ik doe een beroep op elke Surinamer om door deze verkeerde berichtgeving niet afgeleid te worden van het doel om een beter Suriname te creëren.”
“De nieuwe coalitie is er om het land weer op het juiste spoor te zetten. Om de verschillende vraagstukken die er spelen, aan te pakken.”

OOK INTERESSANT
Bezorgdheid organisaties over verkoop land aan Mennonieten