fbpx

Santokhi: “Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg”

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi tevens voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij heeft maandagavond een speciale dankdienst bijgewoond ter herdenking van het 74 jarig bestaan van de partij.

Het staatshoofd keerde in de middag terug na een bezoek aan India en een tussenstop in Nederland.

In zijn toespraak gaf het staatshoofd aan dat de VHP niet alleen stilstaat bij deze mijlpaal, maar ook in onze gedachten stilstaat, bij de grondleggers van onze partij. De drie jonge intellectuelen: Asgar Karamatali, Kaulesar Sukul en Jagernath Lachmon.

Ze hebben niet alleen de partij als organisatie opgericht, ze hebben ook de democratische en bestuurlijke traditie van onze partij helpen uitdragen. Wij zullen er met ons allen voor zorgen dat de VHP tenminste nóg 74 jaar blijft voortbestaan.

“De partij staat voor grote uitdagingen,” geeft Santokhi aan. “We zitten in de coalitie maar je weet op welke partij alle ogen gericht zijn. Maar dat maakt ook dat er meer controle is op ons. Men bekijkt ons door een microscoop. Men zet de lat hoger voor de VHP. Men gaat veel van ons eisen. Zie dat als een uitdaging en niet als een dreiging, niet als een minpunt en niet als kritiek. Laten we beter en sterker worden, laten we hoge doelen halen.”

De VHP heeft in de afgelopen 74 jaren voor verschillende grote uitdagingen gestaan, geeft Santokhi aan. “Of het om een andere partij de steun te geven om in het bestuur te brengen, of in de militaire periode om de democratie terug te brengen, of een crisisperiode om eruit te komen, of de Binnenlandse Oorlog om vrede te brengen. De VHP heeft constant haar verantwoordelijk opgepakt en laten gelden. Soms met onbegrip bij de achterban. Dat is wat we nu weer doen in een tijd van ernstige crisis.”

BEKIJK OOK
Nieuwe ambassadeur zal zich sterk maken voor verdiepen relatie tussen Amerika en Suriname

“En ik geef u de garantie dat we dit land uit die diepe crisis zullen halen,” verzekert Santokhi. “U zult die komende 2,5 jaar zien welke resultaten we gaan neerzetten. Het zware werk is al achter de rug. Alleen vraag ik eenheid, collectiviteit, samenwerking, discipline. Dat is wat ik vraag. Één ding is duidelijk. Dit land, als je een goede toekomst, goed bestuur en een volgende generatie die gegarandeerd is van een duurzame ontwikkeling wil hebben… dan kan dit land niet zonder de VHP!”

Santokhi vervolgt: “En geen enkele coalitie zal kunnen werken zonder de VHP als je een duurzame ontwikkeling wil. Dat is wat we moeten beseffen aan de hand van onze 74 jaren ervaring; wij zijn deskundigheid en kennis. Dat is onze inzet. We zijn ook voorstander van samenwerken. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. We zeggen zelf sterk, maar samen zijn we sterker,” aldus de president.