Santokhi: Surinaamse vlag twee dagen achterelkaar aan top

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi feliciteert het nationale elftal en ‘Bigi Boy’ met de overwinningen die behaald zijn.

Twee dagen achterelkaar heeft de Surinaamse vlag internationaal aan top gestaan. Natio heeft met 6-0 van Bermuda gewonnen en Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik heeft in de eerste ronde zaterdagavond zijn tegenstander Augusto Sakai technisch knock-out geslagen.

Hieronder de felicitatieboodschap van de president:

“Weten op welk moment welke handeling te plegen is een kunst die op diverse gebieden haar vruchten afwerpt. Op het moment dat ik de motivatieboodschap insprak voor ¨Natio¨ en daarna voor ¨Bigi Boy¨ had ik reeds goede hoop dat het eindresultaat positief zou zijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 17 -jarig meisje uit Paramaribo dat te horen kreeg dat moeder abortus wilde plegen toen ze foetus was krijgt hulp

Alles dat wij kunnen doen is hopen en moreel steunen vanaf een afstand. Het harde werk moet uiteindelijk iedereen zelf doen. Met deze woorden start de warme felicitatie van President Santokhi gericht aan ons nationaal elftal en onze UFC- held.

Bribi na krakti, dat vertrouwen hebben wij samen als natie gesteld in onze sporthelden. Bij elk doelpunt galmde de trots van vele Surinamers door het land. Een kreet van blijdschap en kracht. Wij gaan met hetzelfde vertrouwen de volgende horde, Canada, tegemoet.

Vanwege Covid-19 en de bijbehorende maatregelen kon niet de hele regering ter plekke zijn maar de felicitaties vooraf waren welgemeend en hebben de nodige kracht doen blijken.

Dezelfde kracht ging uit naar onze rots ¨Bigi Boy¨ die heeft zich zeker doen gelden. Hij heeft Suriname wederom op de wereldkaart geplaatst door slim effectief en resultaatgericht te vechten.

Als land zijn wij bijzonder trots en zullen die trots ook gepast uitdrukken bij terugkomst van deze sporter die zich letterlijk door obstakels heen slaat. Een beter voorbeeld van doorzetting kon Suriname op dit moment niet krijgen.

BEKIJK OOK MER GFC NIEUWS: Surinaamse VrouwenCollectief adviseert dubbele mondkapjes in de strijd tegen COVID

Als President roep ik eenieder op om samen door te gaan op het pad van herstel en succes. Op deze twee dagen heeft Suriname weer extra bewezen hechter te zijn dan de oppervlakkige misverstanden doen denken.

Op de avond van 148 jaar Hindostaanse Immigratie worden wij eraan herinnerd dat wij via diverse paden onze weg naar dit deel van de wereld hebben gevonden en nu meer dan ooit onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden in dit wat ons één maakt; ons geliefd Suriname. Wat wij gemeend hebben; de liefde voor ons land.

Wij zingen dan ook met trots ¨hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand. Met deze woorden roep ik u op om de vlag hoog te houden.

Het moreel hoog te houden. Laat ons samen werken en samen blijven strijden voor dit mooi land. Gister was onze vlag internationaal aan top, vanavond weer. Zeker niet voor de laatste keer en in ons hart vanzelfsprekend voor altijd!

Gado blesi!

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten