fbpx

Santokhi schenkt 110 zwemvesten aan leerlingen Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft in totaal 110 zwemvesten gedoneerd aan leerlingen van scholen te Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek.

Eind december 2018 werd Suriname opgeschrikt door een bootongeluk op de Coppenamerivier, nabij de Kalebaskreek. De opvarenden hadden genoeg geen zwemvesten aan, waardoor een aantal van de opvarenden het leven liet. Het verdriet was enorm groot, meent de VHP.

Toen dit bootongeluk ter ore kwam van Santokhi heeft hij direct de opdracht gegeven een inzamelingsactie op touw te zetten, waardoor de nood van de nabestaanden enigszins gelenigd kon worden. Binnen twee weken werd er ruim SRD 26.000,- opgebracht en verdeeld onder de nabestaanden.

Echter typeerde Santokhi de inzamelingsactie als reactief handelen. Om te voorkomen dat op dezelfde manier meer mensenlevens verloren gaan, dient er preventief gehandeld te worden. Daarom bedacht de VHP-voorzitter het project “Elk varend schoolkind een zwemvest”.

Het projectdossier is afgerond, maar de financiering loopt een beetje stroef, ondanks toezeggingen die toen waren gedaan, maar er is hoop om dit project alsnog af te ronden. Om elke vorm van politieke inmenging te voorkomen, trok hij twee politiek onafhankelijke stichtingen aan om het projectdossier op te stellen.

BEKIJK OOK
Man laat leven bij eenzijdig verkeersongeval Ringweg-Zuid

Afgelopen weekend was het zover en kon Santokhi de eerste zwemvesten overhandigen aan alle leerlingen en leerkrachten van de scholen te Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek.

Naast de zwemvesten zijn er 20 reddingsboeien geschonken om onder de boothouders te verdelen die het riviertransport tussen de dorpen onderhouden. De zwemvesten komen van een donor die niet bij naam genoemd wil worden.

Aan de schoolleider van Donderskamp, Ignatius Mande, werd ook een hoeveelheid verzamelde nieuwe en gebruikte kleding verstrekt ten behoeve van kinderen die ze in de dorpen nodig hebben. Met de schenking zijn de kinderen in ieder geval voor het komend schooljaar van voldoende gymtruitjes voorzien. De schoolleider was bijzonder ingenomen met de schenking en bedankte Santokhi voor zijn bijzondere inzet.