fbpx
Santokhi: samenwerken met NDP is uitgesloten

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een partijvergadering in Para-Oost zondagavond voor de zoveelste keer benadrukt dat samenwerken met de NDP uitgesloten is.

Santokhi benadrukte dat de NDP geen optie is voor de VHP, omdat ‘den man no man regeer’. Deze regering heeft het land gebracht naar de afgrond. ‘En als deze regering dit beleid gecreëerd heeft, dan is deze regering niet geschikt om na 2020 aan de macht te blijven. Wij gaan deze regering weghalen’, zei Santokhi.

De VHP gaat voor 28 zetels, ‘en al halen wij 30, we gaan toch samenwerken met partijen die het programma van de VHP wensen te ondersteunen. Het programma van de VHP is dat de corruptie zal worden aangepakt. Wij gaan de gestolen gelden van het volk terughalen voor jou, opdat jouw district weer ontwikkeld kan worden. Die cassave-industrie gaat komen’, zei Santokhi.

De veiligheid moet volgens de VHP-topman terug in Suriname, de burgers moeten zich veilig voelen. ‘De economie zal worden hersteld. A koers, wi o tyari ga gron baka’, betoogde hij.

Santokhi beloofde dat de koopkracht zal worden versterkt, waardoor mensen weer genoeg kunnen kopen in de supermarkt. De mensen moeten voldoende geld overhouden om een huis te kunnen bouwen of een auto te kunnen kopen en andere hoognodige spullen.

Ook goedkoop kapitaal zal binnengehaald worden, waardoor mensen tegen een lage rente kunnen lenen. De VHP is bezig met internationale instituten en personen, alleen in Nederland is er 4 miljard euro waar men geen rente voor krijgt. Dat geld zal naar Suriname worden gehaald.

De VHP gaat ervoor zorgen dat tot en met de ‘middelbare school niemand een cent hoeft te betalen. Na de middelbare school zullen studenten die het wel kunnen missen een bijdrage leveren. Dit is de agenda van de VHP. En we zullen dan uitkijken dan gaan wie de agenda van de VHP kan ondersteunen. Zo simpel is het. En wij gaan die agenda bepalen, daarom vragen wij die 28 zetels’.

Santokhi: ‘wij willen snel en ongestoord regeren, wij moeten hoe dan ook het land snel uit de crisis halen. De VHP wil werkgelegenheid creëren, wij willen snel samenwerken met het buitenland. Wij willen investeerders aantrekken, daarom willen wij het volledige mandaat, volop mandaat van het volk van Suriname. Dat is wat wij vragen’, aldus Santokhi.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.