fbpx
Facebook Pagelike Widget

Santokhi: Regering wil het volk verwarren

De regeringspartij, de NDP, probeert verwarring te zaaien in de samenleving over de Algemene Kinderbijslag( AKB), Algemene Oudedagsvoorziening(AOV) en de Basiszorgverzekering, zegt Chandrikapersad Santokhi van de VHP.

“Ik zeg tegen iedereen: maakt u zich geen zorgen. V7 gaat dit echt niet van u afpakken, wat u al heeft, zult u blijven behouden. We gaan zelfs een stapje verder en geven u de garantie dat we toeslagen waardevast gaan maken”, luidt de reactie van Santokhi op opmerkingen van de coalitie dat al deze verworvenheden teruggedraaid zullen worden.
De sociale uitkeringen zullen jaarlijks worden aangepast op basis van de inflatie, “zodat uw sociale voorzieningen altijd toereikend zullen blijven. wij zullen ervoor zorgen dat deze zaken allemaal in orde komen”.

Mens met beperking

Ook voor de mensen met een beperking komt er een gelijkwaardige behandeling op de arbeidsmarkt. “Iemand die in een rolstel zit wil geen medelijden van ons. Die wil een waardig leven, waar hij niet afhankelijk is van de aalmoezen van anderen. Het is onze plicht om ook die burgers van het land een gelijkwaardige plaats te geven op de arbeidsmarkt”.

Niemand achterlaten

Santokhi belooft dat niemand achtergelaten zal worden. Dat is volgens hem niet alleen een kwestie van sociale rechtvaardigheid, maar ook van maatschappelijke en economische duurzaamheid.

Omwenteling beleid

V7 gaat volgens hem voor duurzame ontwikkeling, voor investeren in de human capital, in de factor mens.
R zal een ander beleid gevoerd worden, een beleid dat gericht is op groei en ontwikkeling op basis van dialoog. Een beleid dat garantie zal bieden voor de sociale zorg van morgen.
Het pensioen moet veilig zijn, AOV moet waardevast zijn, maar ook de andere voorzieningen zoals de kinderbijslag moeten waardevast zijn.

Als er straks zware inflatie optreedt is die hele verhoging opeens niets meer waard. Er moet ook gewerkt worden naar een belastingsysteem, waarbij inflatoire salarissen geïndexeerd kunnen worden.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…