fbpx
Santokhi: Regering voert slecht corruptie- en criminaliteitsbeleid

VHP-leider Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een massameeting van de VHP vrijdagavond te Munder het beleid van de regering aan de kaak gesteld. De VHP voorzitter hekelde het slechte beleid van de huidige regering ten aanzien van de aanpak van de criminaliteit, corruptie, en de economie.

De VHP-leider zei dat de massale opkomst aantoont dat het volk zoekt naar een beter leven, een veiliger leven. “U zoekt naar verandering, verbetering en vooruitgang. U hoeft niet meer verder te zoeken. Als u een beter en veilig leven wilt moet u stemmen V7”.

Criminaliteit

Santokhi haalde in zijn toespraak aan dat hij voor wet en recht staat. Voorts staat hij voor veiligheid van elke Surinamer. “Ik geloof in mijn land, ik geloof in mijn volk, ik geloof in de Rechtsstaat Suriname en ik geloof dat rechtvaardigheid moet zegevieren. Mijn hele leven heb ik gestreden tegen de criminelen die alles bedreigen waar ik voor sta. Toen, nu en morgen”.

Het zegt verder het volgende over de bestrijding van de criminaliteit:

“Criminelen die u bedreigen en uw plezier in het leven afpakken; u een angst gevoel geven. De criminaliteit verruwt en rukt op, maar er wordt geen beleid op dit gebied gemaakt of uitgevoerd. Wij hadden een veiligheidsplan achtergelaten voor deze regering; Wij hadden een verkeersveiligheidsplan achtergelaten; We hebben politiebureaus gebouwd; ze hebben gestopt met de bouw van het hoofdbureau van politie; bouw gerechtsgebouw; bouw politieposten en brandweer kazerne; ze weigeren OM en RM – gebouw officieel in gebruik te nemen”, meent de VHP-leider.

Santokhi zei verder dat V7 aankomt. “Wij komen om u veiligheid te geven. Ons integraal veiligheidsplan is al opgesteld. U krijgt uw veiligheid terug; u krijgt een buurt Sheriff. Uw gezin krijgt het veiligheidsgevoel terug; Suriname krijgt de veiligheid terug; de goede dagen gaan weer komen”, beloofde Santokhi.

Corruptie

De samenleving wordt het meeste bedreigd door het virus ‘corruptie’. Corruptie tiert welig in dit land, concludeert de VHP-leider. Op vrijwel alle niveaus van de overheid en de regering is er volgens hem sprake van corruptie.

“Er gaat geen dag voorbij waarbij we niet te maken hebben met corruptie. Diefstal van belastinggelden van het volk, diefstal van uw gelden ; aannemen van steekpenningen en ‘regelarij’, zijn schering en inslag. Deze regering mist de durf en politieke moed om hervormingen door te voeren en de corruptie daadwerkelijk aan te pakken”, klonk het.

Haast alle projecten waar openbare inschrijvingen nodig zijn, worden onderhands gegund. En bijna alle gunningen worden aan vrienden en loyalisten van de NDP gegeven.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.