fbpx

Santokhi: regering heeft bitter weinig gedaan voor Para

GFC NIEUWS- “Wat hebben ze in de negen jaar gerealiseerd? Heel weinig.”

Dit zei VHP-voorzitter Chan Santokhi woensdag bij de installatie van drie kernen te plantage Vierkinderen, te weten: kern Hollandse Kamp, kern Vierkinderen en kern van Bersaba.

Eerder waren er kernen geïnstalleerd te Para Noord, Para Oost en nu Para Zuid. Met de installatie van deze 3 kernen is de basis gelegd voor de eerste zetel van de VHP in het district Para.

In verband met het 70- jarig bestaan van de VHP zijn er twee ‘sterke’vrouwen van Para gehuldigd. Het gaat om Stella Bruinhart en Evelien Purperhart.

Volgens de bewoners moet Hollandse kamp tot ontwikkeling gebracht worden, er is bijna geen vooruitgang te merken.

Jongeren van Hollandse Kamp hebben te kampen met vele problemen zoals schoolvervoer, geen cyber, geen bibliotheek, geen recreatie. Er heerst grote armoede vanwege de werkloosheid.

Er wordt aan landbouw gedaan in Hollandse Kamp, niet alles groeit, daarom vragen ze voor een bodemonderzoek, zodat ze weten wat ze kunnen planten.

Huisvrouwen willen iets leren en vragen om een knip – en naaicursus. De ouders zeggen dat de kinderen geen toekomst meer hebben. Ze willen welvaart en welzijn, deze regering kan geen ontwikkeling brengen voor Para. Samen met de Orange movement gaan ze strijden voor een betere toekomst, wordt aangehaald in een persbericht.

Santokhi benadrukte dat er nog 8 maanden resten. “We hebben reeds een goed plan voor onze campagne, ons verkiezingsprogramma is ook al ready, maar we gaan het programma pas volgend jaar presenteren, als we het nu gaan doen, gaat de ‘tegenstander” copy paste doen.

BEKIJK OOK
Inheemse vrouwen Washabo verbouwen nu ook hooglandrijst

“Geef ons als VHP het volledige mandaat, geef ons die 28 zetels, zodat we de vele problemen kunnen – oplossen. Wees alert, de zittende regering gaat ineens alles willen doen, neem alles wat ze geeft. Maar je moet je wel afvragen waarom niet in die negen jaren, waarom nu wel?

“De NDP had vele dingen beloofd waaronder, moderne airport, cassavefabriek, werkgelegenheid, diepzeehaven en 18000 woningen. Wat hebben ze in de negen jaar gerealiseerd? Heel weinig.”

“De kracht van Para zit in toerisme, ananasteelt, Para industrie – met redi doti kan je van alles maken: glazen, borden, dakplaten. Met wit zand kan je onder andere drinkglazen, – autoruiten en glazen van huizen maken. Daarmee creëer je werkgelegenheid voor de mensen van Para.

“Para heeft beste drinkwater – daarin kan er veel meer geïnvesteerd worden. Tot nu toe heeft de regering weinig gepresteerd. De tijd is nu aangebroken dat Para een besluit neemt voor de toekomst van Para, en met de Orange Movement zal de toekomst zeker anders en veel beter uitzien,” aldus Santokhi.