fbpx
Santokhi: Regering gaat door met duistere deals

“Een paar weken geleden was ik al hier in Commewijne en mijn toespraak heeft heel veel stof doen opwaaien, kan u zich dat nog herinneren”, vroeg Chandrikapersad Santokhi van de VHP vrijdagavond aan het begin van zijn toespraak tijdens een V7-massameeting in Commewijne.

“Nu zijn we zoveel weken verder… en wat zien we? Er worden nog steeds allerlei deals in duistere kamers gemaakt. Ze proberen nog de laatste miljoenen te stelen voor hun vertrek. Maar de kiezer gaat hier een eind aan maken. U gaat hier een eind aan maken. Wij gaan hier een eind aan maken. We gaan al die rommel opruimen”, haalde hij aan.

Santokhi zei verder dat de verantwoordelijken voor het leegplunderen en benadelen van ons land zich zullen moeten verantwoorden. Het kan en mag niet dat staatsgelden verdwijnen in de zakken van een klein groepje mensen in deze regering. Familieleden worden geaccommodeerd op hoge functies van staatsbedrijven, meent de VHP-leider.

Benoeming directeur nieuw energiebedrijf

Kortgeleden is er nog een jongeman benoemd tot directeur van het nieuwe bedrijf dat zal gaan over de stroomleverantie van ons land. Een jongeman die volgens Santokhi schoonzoon is van een ex-minister. Over de kwaliteiten van deze directeur zegt hij geen uitspraken te willen doen, “want ik ken de goede man niet”.

Maar waar hij zich wel aan stoort, is de manier waarop deze zaken gaan. “Is de schoonzoon van een ex-minister de enige die over de capaciteiten beschikt om zo een groot bedrijf te leiden? Waarom kon er geen normale sollicitatieprocedure worden opgestart, zodat elke Surinamer die voldoet aan de functie-eisen kon meedingen naar de functie en we echt the right man on the right place konden krijgen”, aldus Santokhi.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…