fbpx
Santokhi: Peilingen niet bagatelliseren

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt dat de partij de peilingen die de afgelopen tijd zijn gehouden niet gaat bagatelliseren. “Voor partijen voor wie de laatste peilingen minder positief zijn uitgevallen, moet dat juist een signaal zijn om harder te gaan werken. Peilingen zijn een geïntegreerd deel geworden van de verkiezingen”, zegt Santokhi.
De paarse vlaggen die overal wapperen geven volgens hem niet altijd het juiste beeld, uit angst en rancune laten de mensen de paarse vlaggen plaatsen. De VHP-voorzitter zegt ook dat velen niet durven uit te komen voor hun mening op wie ze daadwerkelijk gaan stemmen. Veel mensen die de VHP-voorzitter tijdens meet the people spreekt zeggen op Oranje partij te zullen stemmen.
Er is landelijk een grote groep zwevende kiezers, bijkans 40%. Deze groep zal bepalen wie aan de macht komt. ”Dus deze grote groep kiezers moeten we over de streep trekken om op V7 te stemmen. We gaan de minder goede resultaten aangrijpen om harder te werken in het veld. De achterstand die we nu hebben, geeft ons juist meer wilskracht om harder te gaan werken, we gaan niet bij de pakken blijven neerzitten”.
Door de minder goede resultaten voor V7 uit de verschillende peilingen, is besloten te beginnen met de V7 – Waka in de verschillende ressorten. Het doel van de V7 – Waka is om meer bekendheid te geven aan de V7 -combinatie. De mensen moeten het logo van V7 goed herkennen, anders gaan ze hun stem verkeerd uitbrengen, meent Santokhi.
De VHP-voorzitter zegt dat het ook duidelijk is dat de NDP niet meer zal groeien want de NDP’ers hebben hun keuze al gemaakt. Dat hebben ze tot uiting gebracht via de gehouden peilingen. Het is juist te verwachten dat de NDP terug zal vallen vanwege de vele strubbelingen binnen de partij.
Velen verlaten het zinkend schip van de NDP vanwege het slechte financieel beleid. De staatsschuld van de overheid is opgezwollen tot meer dan 6 miljard guldens en de kasreserve is momenteel minder dan 500 miljoen USD-dollars. Het is meer dan duidelijk dat deze schulden ook door onze kleinkinderen betaald zullen worden, zegt de VHP -voorzitter.
Ondanks de minder goede resultaten uit de peilingen van de verschillende peilingbureaus is Santokhi heilig ervan overtuigd dat de V7 combinatie de verkiezingen gaat winnen. De V7- coördinator zegt dat echte peilingen worden gehouden op 25 mei 2015.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…