fbpx

Santokhi ontvangt wereldorganisaties voor vrede

GFC NIEUWS- VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft op 18 oktober
een delegatie van twee wereldorganisaties voor vrede ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

Het gaat om de regiovoorzitter van de Family Federation for World Peace (FFWPU) in Latijns-Amerika, Sang Seuk Kim, en regiovoorzitter van de Universal Peace Federation (UPF) in Zuid-Amerika, Dung Mo Chin, en de vertegenwoordiger van FFWPU in Suriname, Roël Rothgans.

Zij waren onder de indruk van de multi-etnische ontvangstcomité van de partij onder leiding van pastor Harold Pultoo.

Het doel van hun organisatie is om een wereld van duurzame vrede tot stand te brengen door ideale op God gerichte gezinnen en families te creëren met als centrale morele standpunt, het bewust beoefenen van ware liefde, het leven ten bate van anderen.

In het kader daarvan is Santokhi,uitgenodigd om als speciale gast volgend jaar februari aanwezig te zijn op een World Summit in Korea.

BEKIJK OOK
Ramdin en Cubaanse minister van Volksgezondheid strijken plooien glad tijdens werkbezoek Cuba

De VHP-voorzitter hield ze voor dat het doel van FFWPU en UPF geheel past in het verbroederingsbeleid van de VHP; namelijk actieve acceptatie en participatie van alle Surinamers in de partij ongeacht ras, geloof of cultuur conform de VN-declaratie.

Santokhi kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met de organisaties bij het helpen weder ontwikkelen van sterke gezinnen in Suriname. Dit door hen weer tot trotse, weerbare burgers in Suriname te maken middels prudent overheidsbeleid.

Ook ziet hij gaarne voorstellen tegemoet hoe de partij een wezenlijke bijdrage kan leveren voor de bevordering van regionale c.q. wereldvrede.