Santokhi ontmoet Surinaamse vrouwenorganisatie Afimo in Den Haag

Tijdens zijn bezoek aan Nederland kreeg voorzitter Chandrikapersad Santokhi uitnodigingen van verschillende organisaties om te praten over de situatie in Suriname en hoe de Surinaamse diaspora kan helpen.

Hij bezocht in dat verband organisaties in Amsterdam en Rotterdam. Afgelopen woensdag was hij te gast bij de Afro-Surinaamse Vrouwenvereniging Afimo in Den Haag. Een van de oudste Surinaamse organisatie in Nederland, die in juni dit jaar hun 40 jarig bestaan vierde.

Tijdens een twee uur durende bijeenkomst ging Santokhi uitvoerig in op de vragen van de leden. Veel aanwezigen kenden de voorzitter Santokhi alleen van de berichten uit de media. Uit de vragen bleek dat velen ook meer wilden weten over de persoon Santokhi. Hij schetste uitvoerig een beeld over zijn leven, zijn opleiding op de Politieacademie in Apeldoorn, zijn werk als politieman in Suriname, het ministerschap op Justitie en Politie en nu als politiek leider van de VHP.

De aanwezigen waren vooral geïnspireerd door het nieuw beleid van de voorzitter om de VHP tot een brede nationale partij te maken, waar voor iedereen een plek is, ongeachte je ras, geloof of afkomst. Zijn toelichting en de weg daar naar toe werd met instemming en applaus ontvangen, laat de mediacommissie van de partij weten.

Santokhi was de leden van Afimo erkentelijk voor de uitnodiging en prees hen voor het belangrijke maatschappelijke werk dat zij doen voor de Surinaamse gemeenschap in Den Haag. Hij riep hen op om hun betrokkenheid met Suriname te behouden en niet de moed te laten zakken in deze tijd van crisis. “Er is hoop voor de toekomst en als we als broeders en zusters oprecht samenwerken werken, komen we ook samen uit dit dal”, aldus de voorzitter van de VHP.(GFC)

Overige berichten