fbpx

Santokhi ontbindt Commissie Herdenking 45 jaar Srefidensi

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft na ongeveer drie maanden de Commissie Herdenking en Viering 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid ontbonden.
“Het was niet makkelijk, maar jullie hebben laten zien dat jullie een toffe job hebben geklaard in een tijd waar er vele vraagtekens waren hoe wij dit zouden kunnen organiseren. Wij hebben laten zien dat als het om een nationale zaak gaat, dat wij als Surinamers in staat zijn resultaten neer te zetten die soms voor vele mensen onmogelijk blijken te zijn. Dat is de kracht die wij als land bezitten. Dat is de kracht die wij als Surinamers bezitten”, aldus president Santokhi die op 9 december alle stakeholders heeft bedankt.
De commissievoorzitter Pertab Goerdayal heeft op deze dag een eindrapportage uitgebracht en deze gepresenteerd aan het staatshoofd. “Vanavond zijn wij bijeen om niet alleen terug te blikken op een periode vol uitdagingen, maar ook te praten over minder goede ervaringen en zeker onze succesverhalen. Een periode waarbij niet alleen een hoge mate van flexibiliteit en verdraagzaamheid van alle betrokkenen werd gevergd, maar ook begrip voor de ontwikkelingen tijdens de voorbereidingen naarmate 25 november naderde.”
“Vanaf dag 1 waren wij als commissie ons ervan bewust dat wij gaandeweg geconfronteerd zouden raken met uitdagingen en breakdowns. Zo zouden we moeten dealen met de COVID-19 situatie en de precaire staat van het financieel huishouden van het land”, aldus voorzitter Goerdayal. Toch heeft de commissie alles in het werk gesteld om een waardige herdenking van 45 jaar Srefidensi te realiseren.
“We voelden dagelijks de hete adem in onze nek. De commissie heeft op instructie van de president brieven gericht naar het bedrijfsleven voor sponsering. Ondanks de situatie in het land, hebben bedrijven en personen spontaan gereageerd.”
Voorzitter Goerdayal zegt dat de organisatie tijdens de voorbereidingen geconfronteerd raakte met enkele breakdowns. Een daarvan was dat de groepen die zouden participeren aan de culturele optocht vooraf contant geld wilden. “Ze moesten voorbereidingen treffen, zoals het aanschaffen van hun kostuum en andere attributen. We hebben donateurs benaderd en drie zijn bereid geweest contant geld beschikbaar te stellen. Mede hierdoor kon de culturele optocht doorgaan. Dit cashbedrag is inmiddels goed verantwoord, heel sluitend”, aldus de voorzitter.
De commissie heeft voor de beheersing van COVID-19 bij de herdenking om ondersteuning van een speciaal managementteam gevraagd. De voorzitter zegt dat er heel hard eraan is gewerkt dat het evenement geen superspreader event zou worden. Hij zegt dat de organisatie dit ook te danken heeft aan de kritische begeleiding van het COVID-19 managementteam.
De voorzitter uitte zijn dankbaarheid voor de ondersteuning van de deskundigen, de commissie, sponsoren en overige personen die een bijdrage hebben geleverd. Na afloop van de rapportage heeft president Santokhi aan voorzitter Goerdayal en adviseur Ramdien Sardjoe als blijk van waardering een special Carnet overhandigd.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking