fbpx

Santokhi moet vrij zonder bewakers kunnen lopen en fietsen in alle buurten Paramaribo

INGEZONDEN- De Surinaamse president Chan Santokhi werd voorafgaande de periode 25 mei 2020 regelmatig lopend en zonder bijzondere veiligheidsmaatregelen gezien in haast alle straten van Paramaribo.

Ook in de wijken waar er minder kapitaalkrachtigen wonen, onder anderen Flora, werd Santokhi welkom geheten door een overgrote meerderheid mensen.

Sterker nog, hij werd op handen gedragen en door velen gezien als de grote redder van Suriname. Hij zou ons binnen niet al te lange tijd uit de misère halen.

Nu bijna drie jaar verder lijkt alles 180 graden gekeerd en, zo zeggen velen, is het niet verstandig indien hij in zijn eentje, dus zonder een leger aan beveiligers de straat opgaat.

En dat is een kwalijke zaak. Santokhi moet vrij zonder bewakers kunnen lopen en fietsen in alle buurten van Paramaribo, ook in de volkswijken.

Dat een Surinaamse staatshoofd zich niet veilig kan voelen in zijn eigen land is ongekend en daar moet gauw verandering in komen.

Wij Surinamers zijn een vredelievend volk. Laten wij ons niet meeslepen of ophitsen door kwaadwilligen op sociale media die oproepen tot haat en juist kiezen voor dialoog in plaats van bedreigen en geweld.

Dat wij in de ellende zitten heeft meerdere gecompliceerde oorzaken en kan niet per se in de schoenen van Santokhi worden geschoven.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud

OOK INTERESSANT
Suriname heeft dringend adviseurs uit Nederland nodig om uit financiële misère te komen