fbpx

Santokhi installeert kern te Pontbuiten

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft maandag een kern geïnstalleerd in Pontbuiten aan de Petrusweg.

Op aandringen van de bewoners van de Petrusweg en omgeving heeft Ronny Aloema het initiatief genomen om deze meeting te organiseren. De buurtbewoners waren zeer enthousiast, meldt de partij.

Met tal van voorbeelden hebben verschillende sprekers aangetoond dat Suriname richting Venezuela koerst. “Het volk pinaart, de staat zit met een schuld van bijkans 28 miljard, er is uitgerekend dat de schuld per hoofd 45.00 SRD bedraagt. Wij, onze kinderen en kleinkinderen gaan deze schuld moeten aflossen”.

Santokhi benadrukte dat slechts een kleine groep geniet van de rijkdommen van het land, “terwijl bijkans 550.000 mensen in dit land pinaren. Met de Naschoolse Opvang hebben loyalisten van deze regering miljoenen verdiend. Gewezen minister Robert Peneux van onderwijs heeft zelf het parlement voorgehouden dat de staat voor miljoenen SRD is benadeeld”.

De VHP-voorzitter haalde verder aan dat het naschoolse opvang een heel goed project, was maar dat deze regering samen met loyalisten letterlijk een ‘njan patu’ ervan hebben gemaakt.

Hij gaf voorts aan dat als de VHP aan de macht komt, het project wederom ingevoerd zal worden om de arme schoolkinderen te helpen.

Santokhi ging ook kort in op de kwestie van het IMF waarbij Suriname aanvankelijk ongeveer 480 miljoen USD zou lenen tegen een rente van slechts 1 procent. Na de overeenkomst met IMF kreeg Suriname USD 81 miljoen, maar na enkele maanden heeft de president de lening stopgezet.

BEKIJK OOK
Man steelt geld en sieraden uit woning werkgever

De regering is toen geld gaan lenen op de internationale kapitaalmarkt waarbij een lening genomen is van 550 miljoen USD tegen een rente van 9.25 procent.

Bij het IMF zou deze regering ongeveer 5 miljoen USD per jaar aan rente moeten betalen en nu moeten wij als land bijkans 50 miljoen USD per jaar aan rente betalen, terwijl met dat geld Suriname medicijnen kon kopen, subsidie aan de ziekenhuizen kon betalen etc. Op dit moment betaalt Suriname slechts de rente van die lening, in 2026 zal Suriname het gehele bedrag ineens moeten betalen.

Na de toespraak van de voorzitter van de VHP hebben enkele aanwezigen hun hart gelucht door de problemen aan te kaarten van hun buurt. Ze hebben hun ongenoegen geuit hoe deze regering omgaat met de vele problemen van het land maar in het bijzonder van hun buurt. Kinderen hebben geen vervoer om naar school te gaan, er is geen werk voor de jongeren en de buurt is sterk verwaarloosd.

Na de problemen aangehoord te hebben, is men overgegaan tot de installatie van de kern Pontbuiten. De kern bestaat grotendeels uit vrouwen en heeft als voorzitter Michel Boeja.

De leden van de kernen zullen ook de ruimte krijgen om te participeren in de verschillende structuren van de partij.