fbpx
Santokhi: “Huidige regering doet aan geldverspilling en verarming van het volk”

Volgens Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, doet de huidige regering aan geldverspilling en verarming van het volk.

Terwijl de huidige regering aangeeft dat armoede haar grootste vijand is, wordt er dagelijks meer geld uitgegeven aan politieke vrienden.

Dit zei Santokhi tijdens de VHP -vergadering te Saramacca Polder. Volgens de VHP- voorzitter wordt het geld van het volk weggegeven aan deze politieke vrienden.

Hij stelde de aanwezigen gerust door aan te geven dat V7 het land zal bevrijden van de huidige machthebbers, bij de verkiezingen van 25 mei.

Santokhi ging ook in op de economische situatie van het land. Volgens hem heeft Staatsolie het afgelopen jaar alleen 24 miljoen USD minder kunnen afdragen aan de staat. Dit komt vanwege slecht bestuur en het voeren van slecht beleid.

Hij maakte ook de opmerking dat mensen eerder hun geld in vreemde valuta omzetten, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de Surinaamse munt.

Volgens de VHP- topman zal V7, wanneer zij aan de macht komt, zorgen voor goedkoop kapitaal en waar nodig zullen jonge ondernemers gesubsidieerd worden.

Hij gaf de aanwezigen verder aan dat V7 er ook voor zal zorgen dat de mensen die geïnvesteerd hebben in veiligheid, het geld kunnen aftrekken van de belastingen. Volgens hem behoort veiligheid tot de staatszorg.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.