fbpx

Santokhi: Het zal beter gaan met Suriname

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft in Pusugrunu wederom de eenheidsgedachte benadrukt, die van eminent belang is voor de duurzame ontwikkeling van Suriname.
Gelijke rechten en kansen voor eenieder, waarbij ervoor wordt zorg gedragen dat er geen enkele groep in een achtergestelde positie belandt. Santokhi zegt dat de marrongemeenschap ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling in Suriname. Dit heeft het staatshoofd kenbaar gemaakt tijdens de herdenking van Dag der Marrons op 10 oktober in Pusugrunu.
Hij zegt er voorstander van te zijn dat ook personen uit de marrongemeenschap sleutelposities moeten innemen. De president heeft de aanwezigen voorgehouden dat hij bij de vorming van de huidige regering vanuit zijn politieke organisatie de instructies heeft gegeven dat personen uit de marrongemeenschap de functie van vicepresident en DNA-voorzitter moeten bekleden.
Het staatshoofd heeft aangegeven dat in een andere regeringscombinatie het de ABOP verboden werd om een marron als vicepresident voor te dragen. Het staatshoofd noemde verder ook andere instanties waar marrons vooraanstaande posities invullen.
De president heeft de aanwezigen voorgehouden dat de beste oplossing voor elk conflict door middel van dialoog wordt bereikt. Tot slot heeft het staatshoofd de aanwezigen voorgehouden dat het beter zal gaan met Suriname.

BEKIJK OOK
Militair en burger aangehouden voor inbraak bij overheidskantoor