fbpx

Santokhi heeft onderhoud organisaties van verschillende volksbuurten

GFC NIEUWSREDACTIE- Ten aanzien van de situatie in Suriname heeft de president Chandrikapersad Santokhi gemeend om onderweg naar de nationaal dialoog alvast de groepen te identificeren met wie er gesproken moet worden.

Het staatshoofd in voorbereiding op de komende nationaal dialoog een onderhoud gehad met organisaties van verschillende volksbuurten. Deze bijeenkomst heeft op 25 februari heeft plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Met het aankondigen van de nationaal dialoog door president Santokhi is er alvast een pre-meeting gehouden groepen te identificeren die zeker bij betrokken moeten zijn. Dit, om ze de ruimte te bieden een goede presentatie voor te bereiden.

OOK INTERESSANT
Introduceer USD als officiële Surinaamse valuta

De verschillende organisatieleden hebben de problemen in hun buurt naar voren gebracht, de zaken die direct aangepakt kunnen worden en oplossingsvoorstellen.

Het gaat om de buurtorganisaties uit Wintiwai, Pontbuiten, Ephraimzegen, Beekhuizen (ressort), Latour en Menckendam.

Parlementariërs Sidik Moertabat, Henk Aviankoi, en Cerdic Van Samson die ook coördinator is van de werkgroepen hebben hieraan geparticipeerd. Er wordt al 2 jaar lang met de groepen gewerkt.

In het eerste jaar was de focus meer gericht op de uitdagingen van het bewegen tijdens de Covid-pandemie. Dit jaar richt men zich meer op de acute noden in de buurten.