fbpx

Santokhi: Gezondheid is het meest belangrijke voor de mens

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft bij de ingebruikname van een nieuwe CT-scan in het Academisch Ziekenhuis stilgestaan bij het belang van gezondheid.

“Gezondheid is het meest belangrijke voor de mens. Bedrijven hebben gezonde mensen nodig”, aldus de president tijdens de ceremonie op 14 januari.

“Deze regering is zich er terdege van bewust dat gezondheid van onschatbare waarde is voor de mens. Het is om die reden dat deze regering met betrekking tot het beleid op gezondheidsgebied zwaar de focus legt op preventie”.

“Het is namelijk veel beter te voorkomen, dan te genezen. Echter kan niet alles worden voorkomen en zullen er altijd ziektegevallen zijn.”

“De wereld wordt nu geteisterd door de Covid-19-pandemie en bevinden we ons als land in een golf van besmettingen”.

“De regering heeft dankzij het gevoerde beleid, welke vertrouwen heeft gewekt in zowel binnen – als buitenland, mogen rekenen op donaties van verschillende landen en organisaties.”

De president heeft vervolgens verwezen naar de vele medische verbruiksartikelen die Suriname heeft ontvangen, alsook equipement voor onder andere het produceren van zuurstof.

BEKIJK OOK  Nepbrief VHP op social media voor vervolging Bordo en Saya

Daarnaast waren ook humanitaire missies deel van de steun, welke we hebben mogen ontvangen van bevriende naties. “Zo verkeren we als land in de gunstige omstandigheid, te beschikken over verschillende soorten vaccins.”

“Echter is Covid-19 here to stay, dat merkt u met de recente besmettingen, en zullen we als mens de verantwoordelijkheid moeten nemen om ons te laten vaccineren”.

“Maakt u dus gebruik van de door de regering ter beschikking gestelde vaccins, het is gratis!”, benadrukt het staatshoofd.

Verder heeft het staatshoofd aangegeven dat door te vaccineren, de samenleving het AZP ook kan ontlasten door een afname van het aantal Covid-19-patiënten.

“Samen, moeten wij zoveel als mogelijk gezond blijven om dit virus te kunnen overwinnen. Het medisch personeel doet al zijn uiterste best om de zieke mens zo gauw mogelijk weer gezond te maken”, aldus het staatshoofd.