Santokhi geeft startsein ‘Stembureau Meet The People 3’

GFC NIEUWS- VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft op 3 maart onder grote belangstelling het startsein gegeven voor Stembureau Meet The People 3 (SB-MTP-3) op de Pyarelal school aan de Nieuwe Charlesburgweg.

Santokhi heeft samen met ondervoorzitter Glenn Oehlers, DNA-leden Dew Sharman, Riad Nurmohamed en partijleden huis-aan-huis bezoekjes gebracht aan deze buurt om te controleren of ze in het kiezersbestand voorkomen. 

Daarnaast zijn de kiezers aangemoedigd zelf naar de CBB-kantoren te gaan om te controleren of hun gegevens kloppen.

“Het moet niet zo zijn dat als je op 25 mei naar de stembus gaat en daar blijkt dat jouw gegevens niet kloppen, daarom moet je van te voren alles in orde hebben. Tot 15 maart heb je de tijd om jouw gegevens te gaan controleren.

Het is belangrijk dat je gaat controleren of je voorkomt in het kiezersbestand, als je voorkomt in het kiezersbestand krijg je een bewijs. Als ze op de dag van verkiezingen zeggen dat je niet voorkomt in het kiezersbestand, toon je het bewijs dat je wel voorkomt. Wij van de VHP willen dat 100 procent van de kiezers moet gaat stemmen,” werd aangehaald.

Santokhi: “we hebben serieuze informatie dat buitenlanders die pas 3 à 4  maanden hier verblijven, een ID-kaart bezitten. In andere districten zijn er adressen waar er meer mensen zijn geregistreerd dan wij aangetroffen hebben, en de mensen die daar wonen kennen die andere mensen niet. We moeten voorkomen dat er fraude wordt gepleegd.”

Hij vervolgt: “en de kwestie van naturalisatie baart ons ook zorgen. Wij hebben al namen van mensen op Apoera, West-Suriname, die genaturaliseerd moeten worden. We hebben al deze namen laten controleren door onze VHP-structuren en het blijkt dat 40 procent van deze mensen niet voorkomt in het systeem van CBB. We vragen ons af waarom deze regering zoveel haast heeft om deze mensen te naturaliseren. Er is iets niet pluis. In het binnenland kan je met een verschil van 100 stemmen een zetel behalen.”

Santokhi heeft de partijleden aangespoord om waakzaam te zijn. “Er wordt een anti-fraude commissie ingesteld om het proces goed te begeleiden. We gaan internationale instituten vragen om waarnemers te sturen, gelukkig is er verzoek binnengekomen om als waarnemer hier te zijn. Wij van de VHP willen een transparante en eerlijke verkiezingen hebben.”

Overige berichten